ACNEWS

Zámbó Krisztián A Királyról: Ez nem Jimmy-rajongóknak készült

Az RTL múlt héten, moziban mutatta be a sajtónak A Király című sorozat első epizódját, amelyben többek között Zámbó Krisztián születésének pillanatát is láthatjuk. Az énekes fia teljesen meghatódott, mikor édesapját így láthatta viszont, gondolatait pedig lapunkkal is megosztotta.

Hirdetés
Ad image

Az RTL múlt héten, moziban mutatta be a sajtónak A Király című sorozat első epizódját, amelyben többek között Zámbó Krisztián születésének pillanatát is láthatjuk. Az énekes fia teljesen meghatódott, mikor édesapját így láthatta viszont, gondolatait pedig lapunkkal is megosztotta.

A rajongói által királyként tisztelt Zámbó Jimmy közel 22 évvel a tragikus halála után is megmozgatja a közvéleményt. Életét és pályafutását megannyi könyv dolgozta már fel, halálának körülményeiről pedig a mai napig számos teória terjeng. Igazságok és hazugságok – ezen kettősség mentén született meg az RTL+ nagy dobása: A Király.

A már most nagy sikernek örvendő 10 részes minisorozat az énekes életének egyes eseményeit dolgozza fel, amelyben természetesen családja is előkelő helyet kapott. Hogy a magyar popzene legmeghatározóbb alakjának története mennyire fedi a valóságot, arról Zámbó Krisztiánt kérdeztük.

„A Király története részben fikció is, amely igaz történeten alapszik. Mindenki maga döntse el, hogy mit tart igaznak. A főrendező, Kovács Dániel Richárd és az alkotók valami elképesztő és profi munkát csináltak. Az Olasz Renátó által életre keltett karakter hűen tükrözi édesapám lelkivilágát, Péter Sramek pedig nagyon szépen hozza a hangszínét” – kezdte lapunk megkeresésére Zámbó Krisztián, aki már a sajtóvetítés előtt láthatta az első epizódot.

A nyitány után a történet ’70-es évekbe kalauzolja a nézőket, és betekintést nyerünk Jimmy fiatal éveibe. Az akkor még nagy zenei karrierről csak álmodozó tehetség felszolgálóként igyekszik eltartani feleségét és a nő előző házasságból született gyermekeit, miközben, ahogy ideje engedte, énekelt és zongorán játszott. Ezekben az időkben született meg Krisztián is, akit a látottak különösen megérintettek.

„Háromszor néztem meg az első részt. Leginkább az a jelenet érintett meg, amikor megszülettem, és apu berohant hozzánk a kórházba. Megindító volt számomra, mert elképzeltem, ahogy a valóságban is ilyen boldog lehetett. Nagyon szeretett mindannyiunkat, és tisztességesen felnevelt minket” – fogalmazott Krisztián, aki bár nagyon szoros kapcsolatot ápolt édesapjával, életvitele miatt sokszor megküzdöttek egymással.

Fiatalkori vívódását a sorozat is végigkíséri.

„Volt, hogy hónapokig nem láttam őt, annyit dolgozott. Nehéz volt feldolgoznom, hogy keveset van velem, azt meg különösen rosszul éltem meg, amikor megtudtam, hogy van egy másik nő is az életében… Dühös voltam rá, elkezdtem lezülleni. Drogoztam, rossz társaságba keveredtem, de igazából ez mind neki szólt. Így akartam felhívni magamra a figyelmet, de persze ennek semmi értelme nem volt. Akkor, tinédzserként nem tudtam, hogy miként kell ezt feldolgozzam, holott aputól mindig megkaptam a szeretetet. Meghalt volna értünk” – mondta az énekes, hozzátéve, édesapja hozzá hasonlóan szeretetéhes ember volt.

„A pályafutása során nagyon sokszor megalázkodott, és ez nagyon megkeményítette őt. Emiatt vált ilyen karakán férfivá. A valóságban egyébként sokkal markánsabb és rátermettebb volt, mint ahogy azt a sorozatban mutatták” – fogalmazott Krisztián az AcNewsnak.

Habár Jimmy tehetsége és munkássága páratlan volt, személye mégis sokakból ellenérzést váltott ki. Krisztián szerint azonban elfogultság nélkül érdemes a sorozatot megnézni.

„Ez nem Jimmy-rajongóknak készült. Ez egy olyan fiúról szól, aki a legaljáról jött, és egy nagyon kemény rendszerben akarja megvalósítani álmait, amiről semmi pénzért nem hajlandó lemondani. Az ő küzdelmét és csúcsra jutását eleveníti meg ez a sorozat” – szögezte le az énekes fia.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés