ACNEWS

Zarándokhely lett Bálint gazda meseszép kertje

Bálint gazda ma is él a kertjében elültetett minden virágban Fotó: ATV
Bálint gazda ma is él a kertjében elültetett minden virágban Fotó: ATV
Nem felejtették el az emberek a három éve elhunyt, legendás kertészt, olyannyira így van, hogy ma is becsöngetnek a házába.
Hirdetés
Ad image

Három évvel Bálint gazda halála után is idegenek csengetnek a házába, hogy megnézzék az ország kertészének a kertjét. Özvegye pedig készséggel nyitja ki a kaput az érdeklődők előtt. Hisz mint mondja, Bálint gazda is így tenne, ha még élne.  

Bálint György, vagy a hogy a rajongói ismerték, Bálint gazda 2020. június 21-én, 101 éves korában hunyta le örökre a szemét. Emléke, hagyatéka azonban itt maradt velünk. Hiszen mindig olyan szenvedéllyel, szeretettel beszélt a fákról, a virágokról.

„Most júniusban, ahogy jött a halálának, majd a születésnapjának az évfordulója, sokan elsétáltak a házunk előtt, és azt kérték tőlem, engedjem be őket, hadd nézzék meg, hol élt, milyen kertről gondoskodott Gyurka” – mesélte Antónia, Bálint gazda özvegye a Best magazinnak.

Bálint gazda tovább él minden elültetett fában és virágban Fotó: Pixabay

Így folytatta: „Soha nem felejtem el, ebéd után lepihent és éppen elaludt, amikor délután becsöngettek hozzánk, hogy megnéznék, milyen a kertész kertje. Mondtam, alszik éppen, nem ébresztem föl. Amikor elmeséltem, hogy mi történt, kikaptam tőle, hogy hogyan gondolom, hogy bárkit is elküldök. Ezért azt hiszem, hogy ha élne, ő is beengedte volna ezeket az érdeklődőket, így én is örömmel tártam ki előttük a házunk ajtaját. Az otthonunk, a kert szívesen látogatott hely lett, és ez egy életre kötelez engem arra, hogy itt is őrizzem Gyurka emlékét.

Antónia azt is elárulta, Bálint gazda hivatalosan Covid-ban halt meg, de több daganata is volt, ami csak a halála után derült ki.  

„Gyurka Siófokon lett rosszul, onnan vitte a mentő Budapestre, én végig vele voltam, végig ott ültem az ágya mellett. Szerette volna, hogy hazahozzam, de az állapota ezt nem engedte meg. Vasárnap, amikor eljöttem tőle, fel nem merült bennem, hogy az az utolsó találkozásunk. Alig értem haza, amikor telefonáltak a kórházból, hogy meghalt – emlékezett Antónia.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés