ACNEWS

Zebrán ölte meg apát és kislányát a kispesti, mobilozó sofőr

fotó: MTI
fotó: MTI
Nem ismerte el a bíróságon a felelősségét a gázoló férfi, pedig ha az utat nézte volna, az édesapa és a kislánya még ma is élhetne.
Hirdetés
Ad image

Egy a zebrán szabályosan áthaladó, gyanútlan apukát és hétéves lányát gázolta halálra a teherautó felelőtlen sofőrje. Mégis ártatlannak vallotta magát a bíróságon. A férfi a mobiltelefonját bámulta, amikor a tilos jelzés ellenére a zebrára hajtott. Nem vette észre a vádirat szerint a két gyalogost, akiket az autójával megölt. A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott a két éve történt gázolás ügyében.

Nem is hajthatott volna a zebrára a teherautós, mert pirosat mutatott neki a lámpa. Azonban a forgalmi helyzet miatt nem mehetett tovább, ezért megállt a zebrán. Amikor elindult, a tragikus sorsú édesapa és a kislánya már a teherautó előtt volt. A sofőr azonban a mobiltelefont bámulta, így nem vette észre őket. Elindult és áthajtott rajtuk. Mindkét vétlen gyalogos szörnyethalt.

Az ügyészség a vádlott beismerése és tárgyaláshoz való jogáról történő lemondása esetén 3 év 6 hónap fogházbüntetés és 5 év közúti járművezetéstől való eltiltás kiszabását indítványozta. Azonban  az infostart szerint a teherautó sofőrje ártatlannak vallotta magát, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. Ezért a bíróság tárgyalja az ügyet, remélhetőleg hosszú-hosszú évekre rács mögé küldi a sofőrt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés