ACNEWS

Zelenszkij felesége miatt változhatnak az orosz szankciók

Olena Zalenszka Fotó: Képernyőkép / Independent
Olena Zalenszka Fotó: Képernyőkép / Independent
Az ukrán elnök felesége olyan interjút adott, ami megváltoztathatja a háború kimenetelét. A britek legalábbis felkapták a fejüket a mondataira.
Hirdetés
Ad image

Olena Zelenszka nemrégiben az Indepentendnek adott interjút, melyben többek között azt is kifejtette, hogy vannak bizonyos kiskapuk, amelyek lehetővé teszik Moszkva számára az invázió finanszírozását.

A brit külügyminisztérium komolyan vette az elnökfeleség szavait, és erre reragálva dühét fejezte ki az orosz szövetségesek szankciókat megkerülő erőfeszítései miatt, amelyek célja, hogy egy harmadik országot használjanak fel arra, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök inváziója óta bevezetett súlyos gazdasági intézkedések ellenére továbbra is kereskedjenek Moszkvával. A brit kormány most mérlegeli, hogyan léphetne.

„Putyin rezsimje ellen a világnak súlyos szankciókat kell bevezetnie, és meg kell szüntetnie ezek kijátszásának lehetőségét” – mondta Zelenszka.

A brit kormány Zelenszka azon félelmére is reagált, hogy a nyugati szövetségesek Ukrajnának nyújtott támogatása alábbhagy a háborús fáradtság miatt. Ben Wallace védelmi miniszter ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy Nagy-Britanniában senki nem mutatja a fáradtság jeleit, ott fognak állni Ukrajna mellett egészen adig, míg a háború véget nem ér.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés