ACNEWS

Zelenszkij lefejezte az ukrán katonai egészségügyet

Zelenszkij türelmetlen, gyors áttörést követel a katonáktól Fotó: Ukrajna Elnöki Szolgálat
Zelenszkij türelmetlen, gyors áttörést követel a katonáktól Fotó: Ukrajna Elnöki Szolgálat
Elképesztő az ukrán elnök, elvárja, hogy a hadsereg vezetése gyorsítsa fel az oroszok által megszállt területek felszabadítását.
Hirdetés
Ad image

Úgy tűnik, Zelenszkij ukrán elnöknek köze nincs a valósághoz. Alig van már hadba vethető férfi Ukrajnában, a hatóságok erőszakkal mozgósítják a háborúba az embereket. Miközben az ukrán katonák átlagos életideje a fronton két nap, az elnök lehetetlent követel a hadseregtől. Elvárja, hogy még gyorsabban szabadítsák fel az oroszok által elfoglalt területeket.  Erről az ukrán védelmi miniszterrel Rusztem Umerovval tárgyalt – jelentette a Reuters.

Éjszakai videó üzenetében az elnök egyebek közt arról beszélt, hogy nem lehet tovább várni az eredményekre, gyorsan kell cselekedni. Az ukrán elnök újabb határozott üzenetet küldött a nyugati országoknak, főként Amerikának. Abban katonai támogatást követelt a háború folytatásához. Közben állandóan azt hangoztatja, hogy nem tárgyal az oroszokkal a békéről. Csakhogy egyre több nyugati országnak nyűggé vált az orosz-ukrán háború, annak támogatása. Még az ukrán katonai vezetők is azt nyilatkozták, hogy Oroszország és Ukrajna a között patt helyzet alakult ki, amit Zelenszklij sértődötten cáfolt.

Mint az várható volt: Azt is közölte, hogy kirúgja a hadsereg egészségügyi erőinek parancsnokát, mert elégedetlen Tetjana Osztascsenko munkájával. Mint mondta: az egész társadalom azt várja, hogy a sebesültek jobb ellátást kapjanak. Zelenszkij digitalizációt és hatékonyabb kommunikációt sürgetett – idézte az infostart.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés