ACNEWS

Zelenszkijnek már csak az oroszok írtása számít

Súlyos veszteségeket szenvedtek az ukránok Fotó: Pixabay
Súlyos veszteségeket szenvedtek az ukránok Fotó: Pixabay
Ölj, gyilkolj, ontsd a vért. Egyelőre csak a katonákét. Már nem a területek visszafoglalásáért folyik a harc. Az új stratégia: folyjon a vére az orosz katonáknak a háborúban.
Hirdetés
Ad image

Ukrajna nem akarja beismerni a vereséget a sikertelen ellentámadás után – ellenkezőleg: Zelenszkij csapatai most brutális gyilkolási stratégiára építenek.

Egy dolog világos: az Ukrajna által nyáron indított ellentámadás megbukott. A kiábrándultság és az offenzíva leállításáról szóló beszédek után úgy tűnik, Zelenszkij csapatai most új – véres – célokat tűztek ki maguk elé. Az ukránoknak már nincsenek aggályaik.

Ahogy arról a Bild is beszámolt, már nem a területek visszafoglalásán van a hangsúly. Ehelyett az a tervük, hogy minél több Putyin-katonát öljenek meg. „A célunk az, hogy minél nagyobb gyilkossági arányt érjünk el” – mondta egy tiszt a Bildnek adott interjúban.

Az ukránok tehát a jelenlegi frontvonal védelme helyett brutális gyilkolási stratégiára építenek. Saját katonáikat a lehető legjobban meg akarják kímélni a nehéz harcokban. „Ha 10:1 a javunkra, akkor folytatjuk, ha 1:1, akkor visszavonulunk” – magyarázza a tiszt.

De hogyan lehetséges, hogy az ukránok most ilyen radikálisak lettek?  „Most már nincs rajtunk kényszer az előre nyomulásra, így egyszerűen az ellenség maximális vesztesége a cél” – mondja egy katona. A lényeg, hogy a legtöbb ukrán életben maradjon.

Egy volt nyugati katonai tisztviselő szerint, aki az elmúlt években tanácsokat adott Ukrajnának, az ukrán fegyveres erők aknamezőt hoznak létre, amelyben minél több oroszt és orosz tankot akarnak megsemmisíteni.

Ez egy irányított utóvédharc volt. „Ha a katonák átjutnak egy szakaszon, hirtelen visszavonulnak egy kilométert, és hagyják, hogy az oroszok benyomuljanak az időközben felállított aknamezőre” – mondja a névtelenséget kérő tanácsadó.

És vajon meddig szándékoznak Zelenszkij csapatai ezt a brutális stratégiát alkalmazni? A szakértő biztos benne: amíg az oroszok létszámban és anyagilag ennyire fölényben vannak az ukrán fegyveres erőkkel szemben, addig az ukránok nem fognak a területek megtartására vagy visszafoglalására koncentrálni.

Ha hirtelen „erőváltó fegyverek” érkeznének a frontra, Ukrajna valószínűleg ismét képes lenne megfordítani a kockát.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés