ACNEWS

Zelenszkij kényszermunkára küldi a vakációzó képviselőtársát

Zelenszkij ezt nagyon túltolta: magára haragította a lengyel népet Fotó: Unsplash
Zelenszkij ezt nagyon túltolta: magára haragította a lengyel népet Fotó: Unsplash
Luxus vakáció a háború ellenére? Börtön és kényszermunka jár érte.
Hirdetés
Ad image

Amíg hazájában háború dúl, Jurij Arisztov ukrán képviselő inkább szórakozik. Családjával a Maldiv-szigeteken nyaralt. Ezzel nem csak ellenszenvet keltett, de megsértette az érvényes szabályokat is. Volodimir Zelenszkij elnök is élesen bírálta a politikus hosszú távú utazását. Arisztov börtönbüntetésre és kényszermunkára számíthat.

Az ukrán hatóságok nemrég házkutatást tartottak a képviselő lakásában. Ennek oka a hatályos szabályok megsértése volt, mert Arisztov családjával a Maldív-szigeteken nyaralt – méghozzá a háború kellős közepén. A nyomozók szerint a 48 éves férfi júniusban üzleti úton volt Litvániában, majd beteget jelentve  „áttelepült” feleségével és gyermekeivel az Indiai-óceánon fekvő Maldív-szigetekre. Július közepén egy ötcsillagos szállodában látták.

Állami árulás – dörmögte Zelenszkij. A háború alatt egy nyaralószigeten szórakozni „az állam elveinek elárulása” – jelentette ki kedd esti videóbeszédében. Zelenszkíj korábban többször is hangsúlyozta, hogy a politikai vezetőknek jó példát kell mutatniuk.

A „Nép szolgája” kormánypárt képviselője külföldi nyaralásának ismertté válása után benyújtotta lemondását. Erről azonban még szavaznia kell az ukrán parlamentnek. A háború kezdete óta Ukrajna szigorúan korlátozza a tisztviselők és parlamenti képviselők üzleti célú külföldre utazását. Ezért, ha elítélik, a képviselő három évig terjedő börtönbüntetésre számíthat egy olyan büntetés-végrehajtási telepen, ahol kényszermunkát végeznek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés