ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Zelenszkij lebukott: Zaluzsnij lehallgatására készült

Zaluzsnij Fotó: Wikipedia/ Mil.gov.ua
Zaluzsnij Fotó: Wikipedia/ Mil.gov.ua
Az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Valerij Zaluzsnijnak az irodájában december 17-én, vasárnap lehallgató készüléket találtak.
Hirdetés
Ad image

Ezt az információt osztotta meg az RBC-Ukrajna az ország katonai köreiben meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

„Ezeket az eszközöket ma fedezték fel, miközben előkészítették a helyiségeket a működésre” – mondta a forrás az említett médiumnak.

A közelmúltban a médiában rendszeresen jelennek meg anyagok a Zaluzsnyij és a kijevi államfő Zelenszkij közötti konfliktusról. Ugyanakkor az ukrán hatóságok azt állítják, hogy ezek a jelentések nem felelnek meg a valóságnak.

Nemrégiben az ukrán parlament egyik képviselője a Nép Szolgája pártból, Marjana Bezugla azt mondta, hogy az ország védelmi minisztériumának vezetőjének, Rusztem Umerovnak el kellene bocsátania Zaluzsnyijt az AFU főparancsnoki posztjáról. Szerinte a főparancsnoknak nincs víziója és cselekvési terve 2024-re.

Ugyanakkor maga Rusztem Umerov azt mondta, hogy Valerij Zaluzsnyij elbocsátásának kérdése az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoki posztjáról nem merült fel.  

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) most azt hangsúlyozta, hogy a berendezést nem Zaluzsnij irodájában találták meg, hanem ott, ahol a jövőben dolgozhatott volna. S azt is: a talált készülék még nem volt működőképes.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés