ACNEWS

Zelenszkij már tárgyalna Oroszországgal   

Zelenszkij ezt nagyon túltolta: magára haragította a lengyel népet Fotó: Unsplash
Zelenszkij ezt nagyon túltolta: magára haragította a lengyel népet Fotó: Unsplash
Az ukrán elnök éles és váratlan szavakkal keltett feltűnést.
Hirdetés
Ad image

Szerinte ugyanis a nyugati szövetségesek, akik Ukrajna mellett állnak az orosz agressziós háborúban, nem fogják támogatni Kijevet, ha az orosz területre helyezi át a harcokat. Az Oroszország által annektált Fekete-tengeri Krím félsziget esetében már mégiscsak lehetségesnek tartja a tárgyalásos rendezést.

„Nagy a kockázata annak, hogy más esetben magunkra maradunk” – figyelmeztetett Zelenszkij a Natalja Mosejcsuk ukrán újságírónak adott interjúban. Az ukrán vezető szerint a szövetségesekkel való kapcsolatok döntő szerepet játszottak Ukrajna védelmében. A nemzetközi partnerek hozzájárultak Kijev „minden győzelméhez”, és megértik az ellentámadás minden nehézségét.

Az ukrán elnök lehetségesnek tartja a tárgyalásos megoldást az Oroszország által 2014 óta annektált Krím esetében. „Ha a Krím közigazgatási határáig nyomulunk, szerintem politikailag lehetséges kikényszeríteni Oroszország demilitarizálását a félsziget területén” – magyarázta.

Kijev korábban többször hangsúlyozta, hogy eltökélt szándéka a Krím katonai visszafoglalása. Jelenleg az ukrán katonák az ország déli részén offenzívában próbálják visszaszerezni a megszállt területeket, és a Krím partvidékéig előrenyomulni. Ezt követően a félszigetet is meghódíthatják. Zelenszkij szerint azonban jobb lenne a Krím politikai megoldása, mivel az kevesebb áldozattal járna – írja a krone.at

Az elmúlt hónapokban megszaporodtak az orosz területet ért dróntámadások. Ukrajna általában tagadja, hogy közvetlenül részt venne ezekben a támadásokban. Kijev azonban elismeri a Krím elleni dróntámadásokat, és azt ígéri, hogy lesznek még.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés