ACNEWS

Zelenszkij már teher Amerikának is, puccsal kergetnék el az övéi

Az ukrán elnök nem tette zsebre Klicsko üzenetét Fotó: MTI/EPA/Ukrán Sajtószolgálat
Az ukrán elnök nem tette zsebre Klicsko üzenetét Fotó: MTI/EPA/Ukrán Sajtószolgálat
A mentálisan instabil ukrán elnök fanatizmusa miatt annyira aggódnak a tanácsadói, hogy inkább elhallgatják előle az igazságot.
Hirdetés
Ad image

A Time amerikai magazin, amely negatív hangvételű cikket közölt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről, szoros kapcsolatban áll a CIA-val. Erre Clayton Morris újságíró mutatott rá a Redacted News-on. Morris azt is megjegyezte, hogy a Time szerzőjének, Simon Shusternek sikerült bejutnia Zelenszkij belső körébe – írta az Origo. Ennek eredményeként az ukrán vezetőt mentálisan instabil és kapcsolaton kívüli politikusként mutatták be, akinek Ukrajna Oroszország feletti végső győzelmébe vetett hite aggodalommal töltötte el néhány tanácsadóját.

„Becsapja magát. Nincs lehetőségünk. Nem nyerünk. De próbáld ezt elmondani neki” – mondta akkor a kiadványnak az elnök egyik legközelebbi munkatársa.  Az elemzés szerint a lap a The New York Times-hoz és a CBS-hez hasonlóan pénzt és utasításokat kap a hírszerző szolgálattól. „Miért mutat hirtelen valós, komor képet egy CIA által támogatott magazin az ukrajnai helyzetről? […] előkészíteni a terepet valami kellemetlen dologra a társadalomban?” – tette fel a kérdést.

Korábban az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (NSDC) dezinformációval vádolta meg Shustert. A minisztérium úgy véli, hogy a Zelenszkijről szóló cikk szubjektív értékeléseket és „oroszbarát narratívákat” tartalmazott – írja a lenta.ru.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés