ACNEWS

Zelenszkijt okolja Trump az ukrán háború kitöréséért

Donald J. Trump / Fotó: Shutterstock
Donald J. Trump / Fotó: Shutterstock
Az amerikai elnök csupán egyetlen apróságról feledkezett meg, hogy az oroszok mentek Ukrajnába harcolni, és nem fordítva.
Hirdetés
Ad image

Donald Trump hibáztatja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, mert szerinte soha nem lett volna szabad megengednie, hogy a háború elkezdődjön. Erről Trump egy csütörtökön megjelent podcast adásban fejtette ki véleményét. A republikánus elnökjelölt megismételte, hogy ha ő lett volna az elnök, a háború soha nem tört volna ki. És ismét azt hangoztatta, hogy ha november 5-én elnökké választják, még azt megelőzően lezárja a konfliktust, mielőtt január 20-án leteszi hivatali esküjét. Ehhez hitelességre van szükség – mondta. Hozzátette: hogy jó kapcsolata van Volodimir Zelenszkijjel és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is. A volt elnök Patrick Bet-David internetes műsorában a Biden-kormányzat idején elköltött dollármilliárdokkal kapcsolatban is megszólalt. „Zelenszkij a legjobb üzletember, akit valaha láttam, akárhányszor ide jön, adunk neki százmilliárd dollárt” – idézte Trump szavait az atv

Hangsúlyozta, hogy a háborút még azelőtt meg kellett volna állítani, hogy kitört, ami könnyű lett volna. Úgy vélte, hogy a háború kitörésére Joe Biden demokrata párti elnök szavai ösztönzőleg hatottak. Neki pontosan az ellenkezőjét kellett volna mondania annak, amit mondott. „Putyin nem egy angyal, de minden, amit Biden mondott, hiba volt” – fogalmazott Donald Trump az ukrajnai háború kitörésének körülményeit ecsetelve. „Ukrajna volt a tiltott gyümölcs Putyin szemében. És látta, hogy az országunk, az elnökünk, és az ostoba tábornokok inkompetensek voltak Afganisztánban. Putyin erre azt mondta magában, hogy Trump már nincs többé, ezek ostobák, így én elveszem azt a gyümölcsöt” – magyarázta Donald Trump a történteket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés