ACNEWS

Zsigmond Barna Pál: Magyarország nem azért épített kerítést, hogy elszigetelődjön

Magyarország nem azért épített kerítést, hogy elszigetelődjön, hanem azért, hogy megvédje határait az illegális bevándorlóktól, megvédje az európai életformára jellemző biztonságot, szabadságot és értékeket - jelentette ki Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-nek adott telefonos nyilatkozatában.

Hirdetés
Ad image

Magyarország nem azért épített kerítést, hogy elszigetelődjön, hanem azért, hogy megvédje határait az illegális bevándorlóktól, megvédje az európai életformára jellemző biztonságot, szabadságot és értékeket – jelentette ki Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-nek adott telefonos nyilatkozatában.

A képviselő az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén vett részt Strasbourgban, amelynek migrációval kapcsolatban tartott vitájában szólalt fel. Az MTI-nek elmondta: Magyarországnak az az álláspontja, hogy az EU-nak hatékony határvédelmi rendszer létrehozására kellene koncentrálnia, ami meggátolná az illegális bevándorlók Európába érkezését.

Véleménye szerint „szomorú, hogy a brüsszeli uniós elit folyamatosan új és új javaslatokat tesz le az asztalra, amelyek még mindig a kötelező elosztási kvóták körül forognak, amiket a tagállamokra rákényszeríthetnek.”

A politikus leszögezte: a magyar emberek referendum keretében döntöttek arról, hogy nem akarnak migránsokat az országban, és arról is, hogy egyedül a magyar vezetésnek van joga ahhoz, hogy erről döntsön. „Brüsszel folyamatosan meg akarja törni a bevándorlást elutasító országok egységfrontját, de Magyarország kiáll amellett, hogy helyben kell segíteni, ahelyett hogy a bajt Európába hoznánk”- tette hozzá.

„Álszentnek” nevezte továbbá azt is, hogy Görögország mint migrációs nyomással küzdő tagállam az EU-tól kér pénzügyi támogatást, majd a tagállamoktól azt várja el, hogy vegyék át a migránsokat.

„A vita folyamán nagyon kevesen hangsúlyozták a határvédelem fontosságát annak ellenére, hogy ismét egyre több migráns érkezik a földközi-tengeri és a nyugat-balkáni útvonalakon” – tette hozzá. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés