ACNEWS

Zuhant a magyar GDP – repült a statisztikus

Pixabay
Pixabay
Váratlanul távozott a statisztikai hivataltól a nemzeti számlák főosztály vezetője, aki 27 éve számolta a bruttó hazai terméket.
Hirdetés
Ad image

Kellemetlen meglepetést okozott kormánykörökben a második negyedéves GDP-adat. Hidegzuhanyként érkezett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közlése: 2,3 százalék a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.

És váratlanul távozott a statisztikai hivataltól a nemzeti számlák főosztály vezetője, aki 27 éve számolta a bruttó hazai terméket. Miután a 24.hu kapcsolatot látott a kedvezőtlen GDP-adat miatt érzett kormányzati elégedetlenség és a szakember távozása között, érdeklődött a KSH vezetésénél, ahol azonban tagadták, hogy lenne összefüggés.

A lap megpróbálta elérni a GDP-számításokat végző nemzeti számlák főosztály vezetőjét, de a hivatali mobiltelefonja azt ismételgette, hogy a szám nem kapcsolható, a KSH honlapján pedig új vezető neve tűnt fel. Érdeklődtek a statisztikai hivatal elnökénél, Kincses Áronnál, mióta van új vezetője a főosztálynak, de nem adta meg a kinevezés időpontját.

Jelenlegi és volt KSH-s körökben mindenesetre az a hír tartja magát, hogy a korábbi főosztályvezető távozása összefügg a vártnál rosszabb makrogazdasági adatokkal, sőt a 24.hu-nak név nélkül nyilatkozó források úgy tudják, másnak is mennie kellett a nemzeti számlák közeléből.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés