ACNEWS

10 milliós bírságot kapott pénzmosás kockázata miatt a magyar bank

Fotó: AcNews
Fotó: AcNews
Tavaly is 10 millióra büntették ezt a pénzintézetet, mert nem tett eleget a pénzmosás ellen, idén ugyanezért kapott bírságot.
Hirdetés
Ad image

Drága pofonba szaladt bele másodszor is a Polgári Bank, amiért nem volt hajlandó végrehajtani a Magyar Nemzeti Bank kötelezését. „Tavaly és most is 10 milliós bírságot szabott ki az MNB a pénzintézetre. Az példátlan, hogy a felügyelet korábbi kötelezését ugyanaz a pénzintézet ne hajtsa végre” – magyarázta az AcNewsnak Binder István, az MNB szóvivője. Mint mondta, az MNB 2023. május 17-i határozatában több intézkedés megtételére is kötelezte a Polgári Bank Zrt-t.. Többek között arra, hogy maradéktalanul megfeleljen a pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás megelőzésére vonatkozó jogszabályi követelményeknek.

„Most érzékeltük, hogy még mindig nem adták be a törvényes működéshez szükséges dokumentumokat. Vagyis a tavalyi problémát még mindig léteznek, ezért újabb 10 milliós bírságot kapott a Polgári Bank. A bírság mértéke kapcsán súlyosbító körülménynek minősült, hogy a bank az ismételt mulasztást a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás megelőzés egyik legfontosabb területén követte el. Enyhítő körülmény, hogy a hitelintézet a korábbi, teljesen manuális szűréshez képest előrelépést tett belső, részben automatizált IT szűrőrendszere bevezetésével.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés