ACNEWS

1000 milliƔrdja van a leggazdagabb magyarnak

Forint / FotĆ³: Shutterstock
Forint / FotĆ³: Shutterstock
Nem gyƶtƶrte meg az inflĆ”ciĆ³ a leggazdagabb magyarok pĆ©nztĆ”rcĆ”jĆ”t. MĆ©szĆ”ros Lőrinc 990 milliĆ”rddal vezeti a listĆ”t.
HirdetƩs
Ad image

A tavalyi rekordinflĆ”ciĆ³ ellenĆ©re is a top 100 leggazdagabb magyarnak 1400 milliĆ”rd forinttal, azaz 18 szĆ”zalĆ©kkal emelkedett az ƶsszvagyona. Persze, ha figyelembe vesszĆ¼k a pĆ©nzromlĆ”s tavalyi mĆ©rtĆ©kĆ©t, akkor a 24.hu szĆ”mĆ­tĆ”sai szerint csak egy hajszĆ”llal lettek gazdagabbak, de Ć­gy is jelentős vagyont tudhatnak magukĆ©nak. A lista Ć©lĆ©n tovĆ”bbra is MĆ©szĆ”ros Lőrinc Ć”ll, akinek a Szakonyi PĆ©ter szerkesztette 100 leggazdagabb cĆ­mű kiadvĆ”nya szerint majdnem 1000, pontosabban immĆ”ron 990 milliĆ”rd forintja van. A becslĆ©sek szerint ezzel egy Ć©v alatt 50 szĆ”zalĆ©kkal nƶvelte a vagyonĆ”t. A nagy ugrĆ”s rĆ©szben a tőzsdĆ©n jegyzett Opus Global Nyrt.-nek kƶszƶnhető, a rĆ©szvĆ©nyĆ”rfolyam ugyanis meghĆ”romszorozĆ³dott, de a meghatĆ”rozĆ³ tĆ©tel a mĆ”sodik legnagyobb magyar pĆ©nzintĆ©zet, az MBH Bank Nyrt., amely felerĆ©szben MĆ©szĆ”roshoz kƶthető.Ā Van Ć©rdekeltsĆ©ge a turizmusban Ć©s az agrĆ”riumban is.

A mĆ”sodik helyre kerĆ¼lt CsĆ”nyi SĆ”ndor, az OTP elnƶke 90 milliĆ”rdos nƶvekedĆ©s mellett 700 milliĆ”rd forintot tudhat magƔƩnak. ƉrdekessĆ©g azonban, hogy az OTP Bank Nyrt. mĆ©rlegƶsszege meghaladta a 100 milliĆ”rd eurĆ³t, amivel a legnagyobb eurĆ³pai bankok kƶzĆ© kerĆ¼lt. Ā Az első 10 helyet vizsgĆ”lva jelentős vĆ”ltozĆ”sok nem tƶrtĆ©ntek a tavalyi adatokhoz kĆ©pest. Helyet cserĆ©lt egymĆ”ssal Veres Tibor, aki az AutoWallisszal csinĆ”lt karriert magĆ”nak, illetve GattyĆ”n Gyƶrgy. UtĆ³bbinak az ƶsszvagyona meghaladja a 1,5 milliĆ³ eurĆ³t, azaz a kƶzel 600 milliĆ³ forintot.

Bige LĆ”szlĆ³, az egyetlen magyarorszĆ”gi műtrĆ”gyagyĆ”r tulajdonosa azonban kikerĆ¼lt a 10 leggazdagabb kƶzĆ¼l. A 2022-ben 233 milliĆ”rdot Ć©rő vagyonĆ”val tavaly mĆ©g a 8. helyet szerezte meg, azonban mostanra 7 helyet csĆŗszott hĆ”tra. Az Ć©lre kerĆ¼lt azonban Garancsi IstvĆ”n, a Market ƉpĆ­tő Zrt. tulajdonosa, akinek a beruhĆ”zĆ”sai meghaladjĆ”k a 600 milliĆ”rd forintot.

ƍme a 10 leggazdagabb magyar Ć¼zletember:

  1. MĆ©szĆ”ros Lőrinc 990 milliĆ”rd forint
  2. CsƔnyi SƔndor 700 milliƔrd forint
  3. Felcsuti Zsolt 486 milliĆ”rd forint
  4. Veres Tibor 422 milliƔrd forint
  5. GattyƔn Gyƶrgy 398 milliƔrd forint
  6. SzĆ­jj LĆ”szlĆ³ 300 milliĆ”rd forint
  7. Jellinek DĆ”niel 295 milliĆ”rd forint
  8. SzĆ©les GĆ”bor 238 milliĆ”rd forint
  9. Garancsi IstvƔn 172 milliƔrd forint
  10. Kasza Lajos 163 milliƔrd forint
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
HirdetƩs
HirdetƩs
HirdetƩs
HirdetƩs
HirdetƩs
HirdetƩs
HirdetƩs
HirdetƩs
HirdetƩs
HirdetƩs
HirdetƩs