ACNEWS

1000 milliárdja van a leggazdagabb magyarnak

Forint / Fotó: Shutterstock
Forint / Fotó: Shutterstock
Nem gyötörte meg az infláció a leggazdagabb magyarok pénztárcáját. Mészáros Lőrinc 990 milliárddal vezeti a listát.
Hirdetés
Ad image

A tavalyi rekordinfláció ellenére is a top 100 leggazdagabb magyarnak 1400 milliárd forinttal, azaz 18 százalékkal emelkedett az összvagyona. Persze, ha figyelembe vesszük a pénzromlás tavalyi mértékét, akkor a 24.hu számításai szerint csak egy hajszállal lettek gazdagabbak, de így is jelentős vagyont tudhatnak magukénak. A lista élén továbbra is Mészáros Lőrinc áll, akinek a Szakonyi Péter szerkesztette 100 leggazdagabb című kiadványa szerint majdnem 1000, pontosabban immáron 990 milliárd forintja van. A becslések szerint ezzel egy év alatt 50 százalékkal növelte a vagyonát. A nagy ugrás részben a tőzsdén jegyzett Opus Global Nyrt.-nek köszönhető, a részvényárfolyam ugyanis megháromszorozódott, de a meghatározó tétel a második legnagyobb magyar pénzintézet, az MBH Bank Nyrt., amely felerészben Mészároshoz köthető. Van érdekeltsége a turizmusban és az agráriumban is.

A második helyre került Csányi Sándor, az OTP elnöke 90 milliárdos növekedés mellett 700 milliárd forintot tudhat magáénak. Érdekesség azonban, hogy az OTP Bank Nyrt. mérlegösszege meghaladta a 100 milliárd eurót, amivel a legnagyobb európai bankok közé került.  Az első 10 helyet vizsgálva jelentős változások nem történtek a tavalyi adatokhoz képest. Helyet cserélt egymással Veres Tibor, aki az AutoWallisszal csinált karriert magának, illetve Gattyán György. Utóbbinak az összvagyona meghaladja a 1,5 millió eurót, azaz a közel 600 millió forintot.

Bige László, az egyetlen magyarországi műtrágyagyár tulajdonosa azonban kikerült a 10 leggazdagabb közül. A 2022-ben 233 milliárdot érő vagyonával tavaly még a 8. helyet szerezte meg, azonban mostanra 7 helyet csúszott hátra. Az élre került azonban Garancsi István, a Market Építő Zrt. tulajdonosa, akinek a beruházásai meghaladják a 600 milliárd forintot.

Íme a 10 leggazdagabb magyar üzletember:

  1. Mészáros Lőrinc 990 milliárd forint
  2. Csányi Sándor 700 milliárd forint
  3. Felcsuti Zsolt 486 milliárd forint
  4. Veres Tibor 422 milliárd forint
  5. Gattyán György 398 milliárd forint
  6. Szíjj László 300 milliárd forint
  7. Jellinek Dániel 295 milliárd forint
  8. Széles Gábor 238 milliárd forint
  9. Garancsi István 172 milliárd forint
  10. Kasza Lajos 163 milliárd forint
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés