ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

19-re lapot húzott Eszenyi Enikő: újra Budapesten játszik

Nagy kérdés, megbocsátja-e a verbális abúzust a főváros színházi közönsége.

Hirdetés
Ad image

Nagy kérdés, megbocsátja-e a verbális abúzust a főváros színházi közönsége.

Eszenyi Enikő az Instagram oldalán tudatta: három év önkéntes száműzetés után visszatér Budapestre, ezúttal a Játékszín egyik előadásában szerepel majd. A fővárosi színészeket megosztotta, míg botrányai színhelyén, a legendás Vígszínház társulata fanyalogva fogadta a hírt.

Halász Judit lassan 6 évtizede játszik a Vígszínházban. Nagyon szereti Rudolf Péter igazgatása óta a teátrumot, szívesen is dolgozik ott. De nem mindig volt ez így. Amikor a módszereiről hírhedtté vált Eszenyi Enikő volt a direktor, a végén már bejárni sem szeretett oda – írta a Blikk.

Voltak periódusok, amikor megbántam, hogy a Vígszínház tagja maradtam. Ez nagyon rossz érzéssel töltött el, fájdalmas néhány év volt” – emlékezett a Heti Libazsír című YouTube műsorban a Kossuth-díjas Halász Judit a kollégáit káromkodva megalázó Eszenyi Enikő uralta hangulatra. Akinek módszereit Halász Judit is kritizálta, és úgy döntött, soha többet nem akar együtt dolgozni a botrányos hírű vezetővel.

„Nem akarok erről beszélni, mert vége van. Másrészt egy kitűnő színészről beszélünk, aki színészileg nagyon sok jó dolgot csinált és remélem, fog is még csinálni. Én nem fogok vele egy színházba kerülni” – szögezte le a legendás színésznő.

Eszenyi Enikő ellen 2020-ban vizsgálat indult, mert a Vígszínház akkori és régebbi tagjai megelégelték az általa uralt és életben tartott légkört.

Bár Eszenyi is indult az új igazgatói pályázaton, helyzete annyira ellehetetlenült, hogy visszalépett és önkéntes száműzetésbe vonult. Előbb Csengeren, majd Kecskeméten kapott lehetőséget a munkára, most pedig Budapesten.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés