ACNEWS

2010-hez képest megduplázódott a házasságkötések száma Magyarországon

A párkapcsolatok témakörét járja körbe a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) videósorozatának második része, amelyben szó esik arról, hogy Magyarországon az elmúlt évtizedben stabilabbá váltak a párkapcsolatok - mondta a Kincs tudományos elnökhelyettese az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

    

Hirdetés
Ad image

A párkapcsolatok témakörét járja körbe a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) videósorozatának második része, amelyben szó esik arról, hogy Magyarországon az elmúlt évtizedben stabilabbá váltak a párkapcsolatok – mondta a Kincs tudományos elnökhelyettese az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

    

Engler Ágnes elmondta: az intézet videósorozata a népesedési kérdést járja körül, aktualitása pedig az, hogy vasárnap kezdődött a Házasság hete programsorozat.
Hozzátette, a videósorozatban rá akarnak világítani, milyen jelentős fordulat történt a demográfiai folyamatokban, így többek között nőtt a házasságkötések száma, a megszületett gyermekek száma és a gyermekvállalási hajlandóság. Mint mondta, ezt támasztja alá, hogy 2010-hez képest megduplázódott a házasságkötések száma, tavaly 72 ezer pár mondta ki az igent, és jelenleg 3,5 millióan élnek házasságban, a válások száma pedig hat évtizedes mélyponton van.
Engler Ágnes úgy értékelte, a családok támogatását célzó kormányzati intézkedések pozitív hatással vannak a demográfiai folyamatokra. Kiemelte, fontos, hogy anyagilag meg legyenek becsülve a családot alapítók, gyermeket vállalók, de legalább ilyen fontos az is, hogy 2010 óta, a családbarát fordulat jegyében megváltozott a közgondolkodás, és sokkal elfogadóbb, családbarátabb országban élhetünk.
A Kincs tudományos elnökhelyettese kijelentette: minden emberi kapcsolat értéket hordoz, ezekből pedig kiemelkedik a házasság. Ez a házasságkötéssel kezdődik, de napi szinten kell foglalkozni a párkapcsolattal, és ezért fontos, hogy egy egész hetet tudnak ennek a kérdésnek szentelni a Házasság hete keretében – mondta. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés