ACNEWS

21 éves rablógyilkost fogtak el a dombrádi rendőrök

Fotó: TV2 Tények
Fotó: TV2 Tények
Előbb a 17 éves Tamás holttestét találták meg a járőrök, majd a gyilkosát is, aki egy telefon, egy cipő és  egy nadrág miatt ölt.
Hirdetés
Ad image

Az eltűnt unokáját kereső nagymama a szabolcsi Rétközberencsről tárcsázta május 14-én a segélyhívót. Azért aggódott, mert a 17 éves Tamás egy napja nem tért haza. A fiú fodrászhoz ment, de azóta nincs róla hír. Nem telefonált, nem küldött üzenetet, a mobilja nem kapcsolható, és iskolában sem volt. A parancsnok két dombrádi járőrt küldött a faluba, akik néhány óra alatt megtalálták a kamasz holttestét. És elfogták a gyilkost is, H. Donátot (21), aki Tamást a telefonja, a cipője és a nadrágja miatt ölte meg.

Kocsmai videó vezetett nyomra

– Éppen akkor fejeztünk be egy intézkedést egy kissé elfajult családi vita helyszínén, ezért kaptuk mi a küldést – idézte fel a történteket Harsányi Zoltán törzszászlós, Dombrád körzeti megbízottja. Aki kollégájával, Nagy Dezső törzszászlóssal volt beosztva. – Először a bejelentőhöz mentünk, aki előadta, hogy nagyon aggódik, mert ilyet még sosem csinált az unokája. Valami biztos történt vele, mondogatta, mert az iskolába járást is komolyan vette. Próbáltuk nyugtatni a nagymamát, mert nagyon zaklatott volt, és megígértük neki, hogy utánajárunk a dolognak.”

A rendőrök  felhívták az osztályfőnököt, aki megígérte, értesíti az osztály Facebook-csoportját, hátha valaki tud valamit Tamásról. Kisvártatva érkezett a telefonhívás, hogy Tamás az eltűnése napján,  este 7-kor egy kocsmából küldött az osztálytársának rövid videót az új frizurájával. A rendőrök megnézték a felvételt, amin Tamás mellett egy barátja látható. Kiderült, hogy a két fiúhoz csapódott H. Donát, akivel Tamás együtt elment. A helyi rendőrök előtt nem volt ismeretlen. H. Donát hajnalban Rétközberencsről a dombrádi unokatestvéréhez gyalogolt. Amikor enni kért, feltűnt, hogy a zoknija és a lába is véres.

8 ezer forintért ölte meg Tamást

A járőrök Dombrádon az utcán akadtak össze H. DonáttaL Aki előbb hazudozott, majd elsírta magát. Bevallotta, hogy  Papmeggyesnél egy karóval fejbe vágta Tamást, majd levetkőztette, elvette a telefonját, a cipőjét és a nadrágját, utána pedig behúzta őt az egyik fa alá. A fiú megmutatta a helyszínt. Donát egész úton sopánkodott, hogy mindent beismer, csak ne kelljen hosszú évekre börtönbe mennie. Sajnos Tamás már nem volt életben, amikor rátaláltak. H. Donátot bilincsbe verték, majd átadták a Kisvárdáról érkező kollégáiknak. Kiderült a boncolás során, hogy Tamást a gyilkosa megfojtotta. H. Donátot a bíróság letartóztatta – írta a police.hu.

Harsányi Zoltán és Nagy Dezső törzszászlósoknak a Kisvárdai Rendőrkapitányság vezetője személyesen gratulált a gyors és sikeres felderítéshez. A Dombrádi Rendőrőrs parancsnoka pedig elsőként részesítette dicséretben, és felterjesztette őket elismerésre az Országos Rendőr-főkapitányságra.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés