ACNEWS

217 alkalommal kapott Covid oltást – Az eredmény elképesztő

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Egy férfit több mint 200 alkalommal oltottak be a Covid-19 ellen. Egészségkárosodás helyett, immunrendszere még jobban is működött, mint azoké, akik csak három oltást kaptak.
Hirdetés
Ad image

Az orvosok azt ajánlják, hogy az egészséges felnőttek 59 éves korukig három oltásból vagy fertőzésből álló alapimmunitással rendelkezzenek. A 60 éves és idősebbeknek valamint a kockázati csoportoknak évente egy emlékeztető oltást is javasolnak.

Egy férfi viszont személyes okokból összesen 217 alkalommal oltatta be magát koronavírus ellen, melyből hivatalosan 134 oltást igazoltak. „Nyolc különböző vakcinát adtak be, köztük különböző mRNS-vakcinákat” – magyarázta Kilian Schober, a Mikrobiológiai és Infekcióimmunológiai Tanszék munkatársa.

Az Erlangeni Egyetem és Kórház kutatói különböző évekből származó vérmintákat elemeztek a gyakori oltástól. Megállapították, hogy immunrendszere nemcsak teljesen normálisan működött – bizonyos védekező sejtek és a SARS-CoV-2 elleni antitestek még lényegesen gyakrabban fordultak elő nála, mint a csak háromszor oltott embereknél.

A kutatók azonban hangsúlyozták, hogy a férfi elszigetelt eset volt. Az eredményekből ezért nem lehetett következtetéseket levonni az általános lakosságra vagy ajánlásokra vonatkozóan – írja a krone.at.

A kutatók meghívták a beteget Erlangenbe, hogy kiderítsék, vajon a hozzászokási hatások miatt védekező sejtjei már nem képesek-e olyan hatékonyan felvenni a harcot a koronavírusokkal. Erre azonban nem találtak bizonyítékot. A vizsgálat során a férfi újra beoltatta magát – immár 217. alkalommal. Ez a tanulmány szerzői szerint jelentősen megnövelte az antitestek számát. Az immunrendszer más kórokozókkal szemben is hatékony maradt, mint azt további vizsgálatok kimutatták.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés