ACNEWS

32 kilós daganatot távolítottak el egy 24 éves német lányból

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
Szerencsére még időben sikerült eltávolítani a 32 kilós daganatot egy nő hasából. Az operáció több órát tartott.
Hirdetés
Ad image

Az a daganat, amelyet Atanas Ignatov professzor az operáció után a műtőasztalon mutatott, hihetetlenül súlyos. 32 kilogrammot nyom. A Magdeburgi Egyetemi Klinika tapasztalt sebésze operálta ki a jóindulatú megadaganatot egy 24 éves páciens petefészkéből!

A savós cystadenoma hosszú időn keresztül észrevétlenül nőtt a lány szervezetében. A daganat egyre nagyobb lett, de a nő kezdetben nem vett tudomást a tünetekről. Ignatov professzor szerint a beteg félt a műtéttől, ezért „elnyomta” a daganatot.

Csak akkor fordult segítségért a szász-anhalti Magdeburgi Egyetemi Női Klinikához, amikor már légszomjtól és a nehéz súlytól szenvedett. Ráadásul a beteg alig tudott enni, mert a daganat már annyira elterjedt a hasában.

„Az átfogó diagnosztika után megállapították, hogy a daganat jelentős méretűre nőtt, és a további egészségügyi komplikációk megelőzése érdekében sürgősen el kellett távolítani” – mondta a klinika szóvivője.

Ignatov professzor csapata megállapította, hogy a daganat már összenőtt a béllel és a hashártyával. A szakembereknek azonban sikerült meglazítaniuk az összenövéseket. A többórás műtét során a daganatot végül teljesen eltávolították. A beteg már egy héttel a műtét után elhagyhatta a klinikát – írta a bild.de.

„Az ilyen méretű daganat rendkívül szokatlan, mivel a nők általában már korai stádiumban orvoshoz fordulnak” – mondta a professzor a beavatkozás után. Arra kéri az érintetteket, hogy a daganat első jelére forduljanak szakemberhez. Az érintett nők ne féljenek. A korai felismerés a sikeres kezelés kulcsa.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés