ACNEWS

34 évesnél idősebb családi házak: 1+6 millió

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
Alig egy nappal Nagy Márton bejelentése után kiderültek az új otthonfelújítási program részletei. Mutatjuk, hogy ki nyerheti el! 
Hirdetés
Ad image

Új otthonfelújítási programot indít a kormány. Eszerint az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére lehet majd felhasználni a pályázóknak a 108 milliárd forintos keretösszeget. A Portfolio beszámolója alapján azok pályázhatnak majd, akik a vezetékes gázhálózatra rá vannak csatlakozva. A 7 millió forintos beruházási keret mellett lehet igénybevenni a támogatást hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére és a használati melegvízrendszer és a fűtésrendszer korszerűsítésére. 

Mindehhez 1 millió forint önrészt kell biztosítani a tulajdonosnak, valamint fontos kikötés még, hogy 30 százalékos energia megtakarítást kell elérni. A maradék 6 millió forint a vissza nem térítendő támogatás és a kedvezményes hitel között oszlik meg. Utóbbi aránya a jövedelemtől és a járás fejlettségétől függ majd. Minél magasabb egy járásban a jövedelem, annál kisebb lesz az ott élők vissza nem térítendő támogatásának az összege, és annál nagyobb a felveendő hitel. 25-36 ezer forint lesz a törlesztőrészlet, a hitelt 8 éven belül kell visszafizetni. A kereskedelmi bankok MFB Pontjain lehet majd igényelni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés