ACNEWS

7 dolog, amit 1924-ben jósoltak 2024-re

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
Gyakran elgondolkodunk azon, hogy milyen lesz az utódaink élete 100 év múlva. Ezt megtették száz évvel ezelőtt elődeink is.
Hirdetés
Ad image

Íme, hét tudós előrejelzése, hogyan képzelték el 1924-ben a 2024-es évet. Némelyik teljesen hibás, és van amelyik meglepően helyesnek bizonyult.

EL Furlong professzor, a Kaliforniai Egyetem paleontológusa azt jósolta, hogy a lovak 2024-re kihalnak. Ennek oka az autó ipar fejlődése lesz. Traktorok és autók veszik át a lovak feladatait a vidéki életben. „Ahogy a ló hasznossága csökken, úgy csökken a létezésének a szükségessége is. Talán néhány példány életben marad az állatkertekben” – mondta.

Sir Kingsley Wood brit politikus egy londoni vacsorán egy merész jóslattal lepte meg hallgatóságát a lakosság várható élettartamával kapcsolatban: „2024-ben az emberek átlagosan legalább 100 évig élnek és 75 évesen még viszonylag fiatal férfi leszel”.

Archibald Low brit mérnök jóslata a munka jövőjéről megdöbbentően pontos volt. A „Wireless Possibilities” (Vezeték nélküli lehetőségek) című könyvében Low leírt valamit, ami feltűnően emlékeztet az internetre. Felvázolta az otthonról történő munkavégzés gondolatát is. „Képesek leszünk elküldeni a bűnözők ujjlenyomatát, valamint sokféle olyan tevékenységet is el tudunk majd végezni, amelyekhez korábban fizikai jelenlétre volt szükség. És miért ne lehetne az embereknek lehetőségük arra, hogy otthonuk kényelméből végezzék a munkájukat?”.

A svéd építész, Ben Björkson szerint az autók szinte korlátlanul elterjednek 2024-re. „A városokban 100 év múlva három szinten egymás feletti utakat látok, autópályákat a város közepén, és 15 emelet magas, autóbejáratokkal ellátott magasházakat”. Abban tévedett, hogy futószalagok fogják felváltani a járdákat, és az árut elsősorban földalatti vonatokon szállítják majd – írta a bild.de.

Az Alderman Newton School iskolai újságjában két szerző elképzelte a mindennapi iskolai életet 2024-ben: A gyerekeket reggel automatikusan kibillenti az ágyuk, amikor valaki megnyom egy gombot az iskolában. Azbesztes öltönyt viselnek majd, amit nem kell mosni. Az angol órán Shakespeare: „Velencei kalmárját” egy gramofonról fogják hallgatni.

Joseph P. Day New York-i ingatlanmágnás arra számított, hogy a munkába járás 2024-re jelentősen megváltozik. A léghajók és a repülőgépek lesznek a legfontosabb tényezők a külvárosok és a városközpontok összekapcsolásában: „Amikor ezek a közlekedési lehetőségek teljesen kiépültek, és az égbolt hemzsegni fog a bádogdobozoktól, gyakori lesz, hogy az üzletember repülővel megy az irodába, majd haza.”

David W. Griffith hollywoodi rendező szerint a film elterjedése hozzájárul a világbékéhez. A filmeknek köszönhetően az emberek sokkal többet tudnak meg más kultúrákról, és többé nem kell félniük az idegenektől: „A legnagyobb siker, amelyhez a mozi 2024-ben hozzájárul, az lesz, hogy megszűnik a világban minden fegyveres konfliktus.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés