ACNEWS

8 jel, ami arra utal, hogy kémek járnak a telefonjában

Illusztráció / Kép: Pexels
Illusztráció / Kép: Pexels
Megmagyarázhatatlan módon önálló életet él a telefonja? Furcsa dolgokat művel? Lehet, hogy adatlopás, kémkedés áldozatává vált!
Hirdetés
Ad image

Ha az alább felsoroltak bármelyikét tapasztalja, nagy valószínűséggel lopják az adatait – figyelmeztetett a femcafe. Érdemes megelőzni a nagyobb bajt és gyorsan cselekedni! Bár adataink védelmét egyre fejlettebb módszerek segítik, ne feledjük, a hackerek sem alszanak és fondorlatosan képesek kicselezni ezeket. Bámulatos találékonysággal, hatékonyan tudnak beférkőzni a kütyükbe és bizalmas információk garmadáját szerezhetik meg. Szándékaik pedig a legritkább esetben tisztességesek. Ha telefonunk látszólag öntudatra ébredt és megmagyarázhatatlan dolgokat művel, azonnal gyanakodjunk!

Ha olyan alkalmazást talál telefonján, melyet nem ön telepített, azonnal törölje. Ha új telefont vásárol, azonnal érdemes visszaállítani a gyári beállításokat, ez fokozottan igaz használt telefon vásárlásakor.

    Nem használja a telefonját, azonban az mégis felmelegedett? Egy újabb jel, ami illegális behatolóra utal, hiszen valamelyik alkalmazás folyamatosan fut a háttérben.

    A kémprogramok rendszerint nagyon sok adatot használnak. Érdemes visszatérően ellenőrizni az adatfelhasználást, ha váratlanul és indokolatlanul megnövekszik, cselekedni kell!

    Egyes kémprogramok megakadályozhatják a készülék kikapcsolását. Már az is gyanút kelthet, ha a kikapcsolás indokolatlanul hosszú ideig tart.

    Időnként felvillanhat a telefon kijelzője, ám semmilyen értesítést nem kaptunk. Ez a megmagyarázhatatlan furcsaság is utalhat adathalász hackerre / kémprogramra.

    Furcsa elküldött üzenetek, amelyek küldésére nem is emlékszik? Valaki hozzáférhetett a készülékhez. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy képernyőfotókat is készítettek, illetve különböző parancsokat küldtek a telefonra.

    Ha látszólag „megőrül” a helyesírásellenőrző, vagy nem működik megfelelően, annak jele lehet, hogy egy kémprogram folyamatosan figyeli, mit gépel a telefonján.

    Csapnivaló minőségű képernyőfotók szintén arra utalnak, hogy valaki nyomon követheti az eszközt és a rajta tárolt adatokat.

    Facebook
    Twitter
    Reddit
    Telegram
    Email
    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés