ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Nincs kegyelem Hosszú Katinkának, kihagyták a párizsi olimpiai csapatból

Hosszú Katinka / Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hosszú Katinka / Fotó: MTI/Illyés Tibor
Katinkának nem sikerült megúsznia se a 400 méter, se a 200 méter vegyesen a párizsi induláshoz előírt olimpiai szintet.
Hirdetés
Ad image

Kihagyták Hosszú Katinkát a Párizsba készülő olimpiai csapatból. Ugyanis a teljesítménye nem volt elég ahhoz, hogy a 400 és a 200 vegyesen teljesítse a kvalifikációs szintidőt. Sajnos már az országos bajnokságon is látszott, hogy a szülés után visszatérő Katinka túlsúllyal küszködik. És megkopott a gyorsasága. De hittünk a csodában, hogy majd a Rómában zajló Sette Colli elnevezésű nemzetközi viadalra formába hozza magát. És kijut az ötkarikás játékokra, ahol újabb érmekkel örvendezteti meg Magyarországot.

Azonban az MTI tájékoztatása szerint Katinka a Rómában zajló Sette Colli nemzetközi viadal előfutamán csupán 4:42.97-es időt ért el. Ami bő négy és fél másodperccel marad el a 4:38.53-as ötkarikás szinttől. Ráadásul a döntő ennél is rosszabbul sikerült: 4:49.47-es teljesítménnyel hetedikként érkezett célba,11 másodperccel maradt le az olimpiai szintről.

Katinka olimpiai kijutására az utolsó esély a 200 vegyes maradt. Sajnos a 35 éves, háromszoros olimpiai bajnok hiába próbálkozott. Ugyanis az MTI tájékoztatása szerint a fináléban elért 2:18.41 perces ideje jócskán, 7 másodperccel elmaradt a szinttől (2:11.47 perc). Ezzel eldőlt, hogy Hosszú Katinka nem lehet ott a párizsi ötkarikás játékokon, kimaradt az olimpiai csapatból. Magyarország veszített egy remek olimpikon, viszont a családja nyert egy édesanyát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés