ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Cicaharc tombol a Ferrarinál, Sainz beszólt a hisztiző Leclercnek

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Vérre menő harcot vív egymással a két maranellói pilóta, amire úgy tűnik, Charles Leclerc hisztisen reagál.
Hirdetés
Ad image

Veszekednek a Ferrari pilótái, azon megy a vita, hogy jogos volt-e a Barelonai Nagydíjon Carlos Sainz látványos előzése Leclerc ellen. A monacói nem túl elegánsan beszólt a Ferrarinál utolsó idényét töltő csapattársának. Mint ismert, Sainz leelőzte a harmadiki körben a csapattársát, utóbbinak kicsit megsérült az autója. Erre hivatkozva siránkozott Leclerc. Szerinte Sainz hibázott – írta az f1vilag.hu. Ráadásul nem tartotta magát ahhoz sem, amiben megállapodtak a futam előtt.

„A verseny előtt megbeszéltük, hogy a futam ezen szakaszában mindkettőnknek spórolnia kell a gumikkal, amennyire csak lehet” — panaszkodott Leclerc a Sky Sports F1 televíziónak. „Tudjuk, mennyire fontos a 14-es kanyar ebben, szóval én így is tettem. Carlos nem spórolt az utolsó kanyarban, és kihasználta a lehetőséget az előzésre, amiért kár.” Leclerc beszélt arról is, szerinte Sainz próbált jó benyomást tenni azokra, akik a szolgálatai iránt érdeklődnek 2025-re.

Sainz aztán újságírói kérdésre reagált Leclerc szavaira. Szerinte a monacói túl sokat panaszkodik mostanában. „Szerintem túl sokszor panaszkodik a versenyek után” — fogalmazott a spanyol. „Támadásban voltam, új lágyakon voltunk, miközben a Mercedes használt lágyakon. Támadnunk kellett az első körökben az új gumikkal, meg kellett próbálnunk megelőzni őket, erről a verseny előtt is beszéltünk. Megelőztem Charles-t — nem tudom, hogy hibázott-e, vagy csak túlságosan menedzselte a gumikat.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés