ACNEWS

2024. October 05.   |   Aurél napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Dráma a pályán: a törökverő hollandok bejutottak az Eb elődöntőbe

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Hollandia gólhátrányból hat perc alatt 2:1-re fordított, legyőzte Törökország válogatottját és továbbjutott a legjobb négy közé.
Hirdetés
Ad image

Dráma a berlini stadionban: Hollandia hat perc alatt két gólt rúgott és 2:1-re megnyerte a Törökország elleni meccset, bejutott az Eb elődöntőbe. Az Index tudósítása szerint a török szurkolók vörösbe öltöztették a berlini Olympiastadiont. Már a bemelegítésnél hazai pályát idéző hangulat, óriási hangorkán fogadta a története második Európa-bajnoki elődöntőjében reménykedő török labdarúgó-válogatottat.

Törökország edzője az ötvédős rendszerrel küldte pályára a csapatát, míg Ronald Koeman együttese ugyanabban az összeállításban lépett pályára, mint Románia ellen. A hollandok minimális mezőnyfölényben játszottak, a törökök pedig lendületesen kontráztak. Arda Gülerrel pedig többször is meggyűlt a középső védőpáros, Virgil van Dijk és Stefan de Vrij gondja. Ezzel szemben a török védekezés, ha apránként is, de szépen összeállt, a játékrész derekára elfogytak a narancs mezes lehetőségek. Xavi Simonséknak érezhetően már az is nehézséget okozott, hogy Mert Günok kapujától 24-27 méterre felálljanak labdát járatni.

Ötlettelenül kezdett Hollandia

A 35. percben Törökország megszerezte a vezetést. Güler jobbról érkező beadásánál mérte el a labda ívét a 21 éves kapus. A hosszún érkező Samet Akaydin pedig nem kérdezett, büntetett, három méterről a bal alsóba bólintott (0–1). Hollandia nem tudta lerázni magáról a meccs közben kialakult zavarodottságot, Koeman játékosai sokszor feltűnően lassan, körülményesen járatták a labdát. A támadóharmadban annyira ötlettelenül játszottak, hogy a törökök többször is könnyedén lefülelték az átadásaikat, és közel jártak a kontrához. Hollandia végül kaput eltaláló gólszerzési kísérlet nélkül zárta az első félidőt.

Hat perc alatt két gól

A második félidőt Wout Weghorst kezdhette a pályán. A három centi híján kétméteres csatárnak hét perc sem kellett, hogy az addigi legveszélyesebb holland akció részese lehessen. Kissé lesgyanús körülmények között fejelt Depay irányába, aki centikre volt attól, hogy a hosszúnál a kapuba sodorja a labdát. Hollandia egyre több kockázatra kényszerült az egyenlítés reményében, ezzel pedig a fehérmezes ellenfél előtt egyre több terület és lehetőség adódott a kontrára. Egy helyzetet követő szögletből megszületett a holland egyenlítés. Depay tekeréséből De Vrij bólintott hat méterről a kapuba (1–1). A 76. percben Müldür lábáról a saját kapujába csorgott a labda (2-1). Ez maradt a végeredmény is. A hollandokra ezúttal Anglia vár majd az elődöntőben. Míg a másik ágon Franciaország és Spanyolország csap össze a fináléért. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés