ACNEWS

Szorul a hurok Joe Biden körül: óvodás útmutatóval közlekedik

Joe Biden / Fotó: Shutterstock
Joe Biden / Fotó: Shutterstock
A Fehér Házból kiszivárgott roppant kínos dokumentum további kétségeket ébreszt Biden alkalmasságával kapcsolatban.
Hirdetés
Ad image

Biden amerikai elnök sorsdöntő hét előtt áll. Saját pártja soraiban egyre nagyobb a nyomás, hogy adja fel a választási kampányt. Az első demokraták péntekig a visszavonulását követelik. Mintegy tucatnyira emelkedett azoknak a demokratáknak a száma a képviselőházban, akik arra szólítják fel, hogy vonuljon vissza az elnökválasztási kampánytól – jelentette vasárnap a Wall Street Journal. Köztük vannak „a kulcsfontosságú igazságügyi, fegyveres szolgálati és hírszerzési bizottságok vezető tagjai”.

A „disszidensek” vasárnap zárt ajtók mögött találkoztak, hogy növeljék a nyomást Biden elnökre: szálljon ki a versenyből. Biden továbbra sem hagyja magát. Vasárnap a kritikus ingadozó Pennsylvania államban kampányolt, de tartózkodott a hosszabb beszédektől.  

Biden szerint csak Isten tudja rávenni, hogy feladja a választási kampányát. „A Biden körüli védőbuborékon kívül azonban a demokraták rohamosan növekvő száma abban reménykedik, hogy egy földi beavatkozás is ráveheti Bident a meghátrálásra„. Erről most az Axios számolt be. Az amerikai hírportál egy ideje már beszámol Biden életkorából adódó gyengeségeiről a Fehér Házból származó belső nézetekkel. Mindezt annak ellenére, hogy a vezető médiumok többsége ragaszkodik a Fehér Ház hivatalos verziójához, miszerint Biden alkalmas a feladatra.

A demokraták egy csoportja az Axios szerint azt „szeretné”, ha Obamáéktól kezdve a kongresszusi vezetőkig mindenki könyörögne Bidennek, hogy péntekig lépjen vissza. Sok vezető demokrata azt reméli, hogy Biden péntekig lépni fog”.

 Az Axios egy nagybetűs és fényképekkel ellátott dokumentumot is közzétett, amely segít Biden elnöknek eligazodni a pódiumon, ha rendezvénye van. A nagy betűkkel és rövid, egyszerű szavakkal ellátott képes dokumentum úgy néz ki, mint egy kisgyerekeknek szóló óvodás útmutató. Az a célj, hogy Joe Biden elnöknek segítsenek eligazodni a pódiumig egy-egy rendezvényen.

Axios képernyőkép

Állítólag az ilyen sablonok bevett eljárásnak számítanak. Kirsten Allen, Kamala Harris amerikai alelnök szóvivője azt állította: „Ezek a dokumentumok standard tájékoztató anyagok és fotók minden főnök számára, beleértve az alelnököt is”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés