ACNEWS

Megáll az ész: Zelenszkijné boldogságra oktatja az ukrán iskolásokat

Olena Zelenszka / Fotó: Shutterstock
Olena Zelenszka / Fotó: Shutterstock
Ukrajna First Ladyje bejelentette, hogy egész Ukrajnára kiterjedő mentális egészségügyi program részeként elindul a Boldogság leckéi tanfolyam.
Hirdetés
Ad image

Olena Zelenszka a bejelentést a Telegram-csatornáján tette. Elmondta, hogy a Boldogság leckéi tanfolyam az amerikai Well-Being tanfolyam ukrán adaptációja a szociális és érzelmi tanulásról. Az ukrán iskolákban szeptemberben vezetik be.

„Miért pont a boldogság? Mert a tanfolyam feltárja a legfontosabb ismereteket és készségeket, amelyek nélkül lehetetlen a boldog, tartalmas, gyümölcsöző élet” – mondta a First Lady.

A tanfolyam a következőket fogja tartalmazni:

  • az emberekkel való kapcsolatépítés képességét;
  • a kreativitás és az a képesség, hogy az életünk megteremtője legyünk;
  • „emberség” – annak megértése, hogy mit jelent embernek lenni;
  • a szeretet, az együttérzés, a méltóságteljes élet és a szabadság képessége;
  • a bölcsesség és az abban való növekedés, az élet és a tapasztalatok értelmezésének képessége;
  • értékek és az élet értelmének megismerése;
  • érzelmi kompetencia – az empátia, az érzelmi intelligencia fontossága, hogy megértsük az érzelmi szükségleteket és érzéseket, mind a sajátjainkat, mind másokét;
  • mentális egészség, annak megértése, hogyan gondoskodjunk róla.

„Olyan korban élünk, amikor ezek a készségek nem kevésbé fontosak, mint a matematikai vagy biológiai ismeretek. Különösen a mentális egészséggel való törődés készségei – ezért a hazai szakemberek az ukrán realitásokhoz igazítják a tanfolyamot, mert azok sajnos ma már gyökeresen mások a gyermekeink számára” – idézi az ukrán elnök feleségét az espreso.tv.

A Facebook felhasználók között, heves vitákat váltott ki a kurzus indulása.

„Vicces a boldogságról beszélni, ha eltemeted apádat, anyádat, nagyapádat! A boldogság az, amikor béke van, süt a nap, és begyógyultak a sebek” – írta egy Ljudmila nevű nő.

„Nagyon is helyénvaló egy fiatal hölgy ’okos’ ötleteit hallgatni egy hosszan tartó légitámadás és áramszünet alatt” – tette hozzá egy másik hozzászóló.

„Zelenszka el fogja mondani a gyerekeknek az is, hogy a zöld kormány napról napra boldogtalanabbá teszi az ukránokat, a túlélés szélére sodorja őket? Úgy tűnik, Zelenszkijéknek és az ukrán népnek más elképzelései vannak a boldogságról, mert más valóságban élnek” – fejtette ki gondolatait Valentina.

„A boldogság leckéi a menhelyen. És a tél még mindig előttünk áll. Milyen boldogság vár még a gyerekekre” – írta Igor.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés