ACNEWS

2024. September 30.   |   Jeromos napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Újabb tragédia a Boeingnél

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Meghalt egy repülőgépszerelő, miután beszippantotta egy Boeing motorja, miközben egy szerszámát próbálta visszaszerezni.
Hirdetés
Ad image

Újabb emberáldozatot követelt a Boeing. Abolfazl Amiri a dél-iráni Chabahar Konarak repülőtéren dolgozott, mint helyi technikus. Éppen rutinszerű karbantartási munkáját végezte a cég egyik gépén, amikoris kollégái bekapcsolták a repülőgép jobb szárnyán lévő hajtóművet ellenőrzés céljából. Miközben a fedőszárnyak nyitva voltak. Ezzel még nem is lett volna gond, hiszen ilyenkor a turbina körül pont a halálos balesetek elkerülése végett ki szoktak alakítani egy biztonsági területet.

A gond ott kezdődött, hogy Amiri rájött, a hajtóműben felejtett egy szerszámot és elindult a turbina felé. Ami azonnal beszippantotta. A Sun információi szerint a hajtómű nemsokkal később kigyulladt, ekkor értesítették a katasztrófavédelmet. Akik már csak a férfi maradványait tudták kiszedni a szerkezetből. Az iráni légügyi hatóság vizsgálatot indított az ügyben. Ami nem az első hasonló eset volt mostanában.

Májusban az amszterdami Schiphol reptéren egy ember halálát okozta egy járó repülőgép. A KLM egyik gépén ülő utasok végighallgatták a halálesetet, miközben éppen a felszállásra készültek. Tavaly júniusban a texasi San Antonio reptéren szippantotta magába az egyik gép motorja a 27 éves David Rennert, aki a reptéren dolgozott. Az esetet később öngyilkosságnak minősítették.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés