ACNEWS

Biden megtáltosodott – hibátlanul olvasott a súgógépről

Biden / Fotó: Shutterstock
Biden / Fotó: Shutterstock
Sikerült nem megakadnia és elkalandoznia, amikor a NATO-csúcson mondott beszédet - igaz, elég nagy segítséget nyújtott neki a súgógép.
Hirdetés
Ad image

A NATO most ünnepli fennállásának 75. évfordulóját. Biden a 81 évével még a szövetségnél is idősebb. Az ünnepségen harcias nyitóbeszédet mondott, amelyben egyetlen nyelvbotlást sem engedett meg magának. Biden minden mozdulatát vizsgálják jelenleg az alkalmasságáról szóló vitában.

Az amerikai elnök a NATO-beszéde után bizonyára fellélegezhetett. Ugyanis a másfél héttel ezelőtti, , Donald Trump elleni tévés bukásával ellentétben Biden most nem vesztette el a gondolatmenetét.

Ez elsősorban Biden egyik hűséges segítőjének, a súgógépnek volt köszönhető. Ahogy az ilyen eseményeken lenni szokott, az amerikai elnök a teljes beszédszöveget a súgógépről olvasta fel. Amikor Biden a színpadon megköszönte Jens Stoltenberg NATO-főtitkárnak a teljesítményét, legtöbbször nem nézett közvetlenül rá, hanem a szöveget olvasta fel. Biden Stoltenbergnek a legmagasabb polgári kitüntetések egyikét, az Elnöki Szabadságérmet adományozta. A kitüntetés átadása is zökkenőmentesen zajlott – írja a krone.at.

A csütörtökön sajtótájékoztatóján viszont komoly kihívás elé áll majd az elnök. Akkor lesz NATO-csúcstalálkozó vége. Spontán kell majd reagálnia – a súgógép nem lesz ott, hogy segítsen neki.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés