ACNEWS

2024. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

8 év börtönbüntetés várhat a Rolikát bántalmazó karateedzőre

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
Kitálalt az egyik volt növendék a trénerről, aki a szolnoki kalandparkban büntetésből felrúgta az ötéves Rolikát.
Hirdetés
Ad image

A gátlástalan, agresszív edző volt tanítványa, Hagyó Márton is megdöbbenve nézte a szolnoki kalandparkban készült videót, amin a karateedző felrúgta a kis Rolandot.

„Ez a videó tökéletesen összefoglalja a 35 évet. Abszolút erről szólt – nyilatkozta Hagyó Márton a Fókusznak. – Nagyon sokan megtalálták a számításaikat ebben az egyesületben, akik például családon belüli erőszakot vagy bármilyen bántalmazást itt tudtak kiélni a gyengébbeken.” Mint az AcNews megírta, az egész országon végigsöpört a felháborodás és a lincshangulat a videón látottak miatt. Hagyó Márton 10 éves volt, amikor csatlakozott a jászberényi karateegyesülethez, amit a most bántalmazással vádolt edző vezetett. Elárulta, csak két hónapig bírta az edzéseket, mert már gyerekként érezte, hogy valami nem stimmel.

Combos vagy gyomros

„Egy meghatározó mondata volt, ami nagyjából belém is égett. Hogy ha valamit rosszul csináltál, vagy büntetni akart, hogy combost vagy gyomrost kérsz büntetésnek?” Hagyó szerint az edző gyakran állította fel a gyerekeket, hogy a csoport végignézze a büntetést. „Akkor akár egy 10-15-20 éves gyereket felállított. A csoport addig megállt, végig kellett nézni, hogy valaki vár egy combost, egy gyomrost. Hogyha gyomrost kértél, akkor nyilván a combodra, olyan helyre ütött, ahol nem számítottál rá. Felállított, kaptál egy gyomrost, összeestél – idézte az szmo.”

Hagyó szerint a külvilág felé köztiszteletnek örvendő edző rendszeresen visszaélt erejével és durván bántotta tanítványait. „Ebben a közösségben szinte mindennapos volt az erőszak, a fölösleges erőszak, egymás abuzálása, szinte klikkekre osztódott maga az egyesület is. A tagoknak egy része fizikálisan erősebb volt, viszont mentálisan sokkal nagyobb problémával küzdött, és ezt itt tudta levezetni.”

Elbújt a nép haragja elől

„A karateedző akár börtönbe is kerülhet – mondta Tuza Péter ügyvéd az RTL Híradónak. – A nyomozó hatóság azt is vizsgálja, hogy a férfi korábban követett-e el hasonló bűncselekményt. Ha igen, az súlyosbító körülménynek számít.” Az ügyvéd szerint a Jóisten által biztosított jóság, hogy a gyereknek nem tört el semmije. Mint mondta, a férfit súlyos testi sértés kísérlete és kiskorú veszélyeztetése miatt vonhatják felelősségre. Előbbi 3, utóbbi pedig 5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.”

Közben a Jászberényben élő karateedző elbújt az ország haragja elől, még a telefonját sem veszi fel. Viszont megszólalt a bántalmazott gyerek édesanyja, Tóthné Nagy Judit. Aki elárulta, hogy Roli magát hibáztatta a történtekért, ő pedig szinte sokkot kapott, amikor meglátta a felvételeket. Az asszony most arra vár, hogy a kisfiát bántalmazó edző megkeresse és személyesen kérjen bocsánatot Rolikától.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés