ACNEWS

Kirúgatná a Secret Service fejét mind a két amerikai párt

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Nancy Mace képviselő tegnap szavazást kezdeményezett Kimberly Cheatle, az amerikai titkosszolgálat igazgatójának felelősségre vonásáról.
Hirdetés
Ad image

Nancy Mace hétfő este szavazást kezdeményezett a képviselőházban arról, hogy vajon felelős-e, és ha igen, milyen mértékben Kimberly Cheatle a Trump elleni merényletben. „Benyújtottunk egy indítványt Kim Chaetle, a titkosszolgálat igazgatójának felelősségre vonásáról. Ezt a következő 48 órában szavazásra bocsátják.” – idézte Mace-t a Politico. Ez a lépés azután történt meg, hogy a demokraták és a republikánusok oldaláról egyaránt súlyos kritikák érték a titkosszolgálat vezetőjét.

Cheatle-t órákon át kérdezték ki a képviselőhéz Felügyeleti Bizottsága előtt, azonban nem adott konkrét választ a kérdésekre. A meghallgatás során a bizottság több tagja is jelezte, hogy le kéne mondania a titkosszolgálat elnökének. Mace egyenesen azt mondta, hogy Chaetle „egy rakás szar.” Ahhoz azonban, hogy Kimberlyt leváltsák, többségre lenne Mace-nek szüksége a parlamentben. Erre pedig kicsi az esély, ugyanis a demokraták nem valószínű, hogy támogatni fogják a javaslatát. Annak ellenére sem, hogy a republikánus Mace állítja, hogy a mások oldalon is akad támogatójuk. Ahhoz ugyanis, hogy terve sikerüljön, a pártjának a teljes összefogására lenne szükség.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés