ACNEWS

Kiderült, mennyit keres Vilmos herceg évente

Vilmos herceg / Fotó: Shutterstock
Vilmos herceg / Fotó: Shutterstock
Az angol trónörökös több tíz millió fontot tesz zsebre az idő alatt, amig a cornwalli birtokát igazgatja.
Hirdetés
Ad image

A cornwalli hercegség nyilvánosságra hozta az éves jelentését, amiből kiderült, hogy 23,6 millió fontot (11 milliárd forint) kapott a 2023-24-es pénzügyi évben Villmos herceg Cornwall hercegeként. Ez az összeg fedezi Vilmos herceg, Kate Middleton hercegné és három gyermekük hivatalos, jótékonysági és magánjellegű kiadásait egyaránt.

A People beszámolója szerint a királyi család dolgozó tagjaként a 42 éves herceg nem kap hagyományos értelemben vett fizetést. Ehelyett kiadásait a hercegségből fedezi, amelyet III. Edward király 1337-ben alapított, hogy a trónörökösök számára anyagi forrást biztosítson. Maga a birtok 130 ezer hektárnyi területen fekszik és magában foglal 23 angliai és walesi megyét, földeket, farmokat, házakat. Mindent, ami segít fedezni a hercegi család kiadásait.

Vilmos természetesen a bevétele után jövedelemadót fizet, miután levonták belőle a háztartási kiadásokat, amiket nem részletezett a jelentés. A hercegség és a hercegi cím akkor szállt át Vilmosra, amikor II. Erzsébet halál után 2022-ben megkoronázták Károlyt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés