ACNEWS

Szépségápolás 50 felett: így védd a bőröd a változó korban

Fotó: EverDerm jóvoltából
Fotó: EverDerm jóvoltából
50 év fölött teljesen más odafigyelést igényel az emberek bőre, mint a 20-as éveiben. De mi az, amire különösen figyelni kell?
Hirdetés
Ad image

Az 50 év feletti nők szépségápolása különleges figyelmet igényel, hiszen a bőr és a test változásai új kihívások elé állítanak minket. Az öregedés természetes folyamat, de megfelelő ápolással és gondoskodással megőrizhetjük a bőrünk egészségét és ragyogását. Az EverDerm Health & Beauty Klinika tulajdonosa, Slamovits-Horváth Beáta nemrég töltötte be a varázslatos számot, épp ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsait, amelyek segíthetnek abban, hogy ötven felett is magabiztosak és gyönyörűek maradjunk. A legfontosabb, hogy számunkra megfelelő kozmetikai termékeket válasszunk. Az EverDerm Klinika Beauty konzultációján, az esztétikai specialisták segítenek megtalálni a bőr igényeinek megfelelő arcápolási termékeket választani, arcdiagnosztikai képalkotás után.

Fotó: EverDerm jóvoltából

1. Hidratálás

Ahogy öregszünk, bőrünk természetes hidratáltsága csökken, ezért kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk erre.

2. Fényvédelem

Az UV-sugarak az egyik fő okozói a bőr öregedésének, így az egész éves fényvédelem elengedhetetlen. Használjunk naponta legalább SPF 30-as fényvédőt. A napvédelem nemcsak a ráncok és pigmentfoltok kialakulását gátolja, hanem csökkenti a bőrrák kockázatát is.

3. Tisztítás

Az arctisztítás fontos része a napi rutinnak, de 50 felett különösen fontos, hogy gyengéd tisztítószert használjunk. Az esti arctisztítás során fontos a smink alapos eltávolítása, hogy a bőrünk megfelelően regenerálódhasson az éjszaka folyamán.

4. Éjszakai regenerálódás

Használjunk éjszakai krémet vagy szérumot a regeneráció érdekében. Az éjszakai kezelés során ne feledkezzünk meg a nyakról és dekoltázsról sem, hiszen ezek a területek is hajlamosak a ráncosodásra és a megereszkedésre.

5. Szemkörnyék-ápolás

A szem körüli bőr különösen vékony és érzékeny, így speciális ápolást igényel. Használjunk szemkörnyék ápoló krémet is.

6. Táplálkozás

A bőr állapotát nagyban befolyásolja az étrendünk is, hisz a belső szépség forrását adja. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásáról sem, hiszen a hidratáció belülről is elengedhetetlen.

7. Rendszeres mozgás

A mozgás serkenti a vérkeringést, ami több oxigént és tápanyagot juttat a bőrsejtekhez, elősegítve a sejtek megújulását és ragyogóbbá téve a bőrt. Emellett a testmozgás csökkenti a stresszt, ami szintén jótékony hatással van a bőr állapotára.

8. Lelki egyensúly

A mentális egészség és a szépség szorosan összefügg. A meditáció, a jóga vagy a pihenés mind hozzájárulhatnak a kiegyensúlyozottsághoz, ami a külső megjelenésünkön is tükröződni fog.

9. Alvás

Az alvás során a bőrsejtek regenerálódnak, és a szervezet méregtelenít. Törekedjünk napi 7-8 óra alvásra, és próbáljunk kialakítani egy állandó alvási rutint, hogy szervezetünk megfelelően tudjon pihenni és megújulni.

10. Professzionális szépségápolás

Az otthoni ápolás mellett időnként érdemes professzionális kezeléseket is igénybe venni. Az EverDerm Klinikán is elérhető bőrszépészeti kezelések, mint a kémiai hámlasztás vagy a lézeres kezelések, hidratálás hatékonyan segíthetnek a bőr megújulásában és a fiatalos megjelenés fenntartásában. Fontos, hogy mindig szakemberrel konzultáljunk, aki személyre szabott kezelési tervet készít számunkra. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés