ACNEWS

2024. September 24.   |   Gellért, Mercédesz napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kényszerleszállás – a legénység széthányta a repülőt

Több légiutas-kísérőnek is hánynia kellett a United Airlines egyik járatán. A pilóták úgy döntöttek, hogy soron kívüli leszállást hajtanak végre.
Hirdetés
Ad image

A United Airlines Houstonból Bostonba tartó járatát vasárnap reggel Washington Dullesbe kellett átirányítani, mert a fedélzeten orvosi vészhelyzet alakult ki. Az eset a Boeing 737MAX-8 UA2477-es járatán történt, amely tíz óra körül szállt fel a Houston Intercontinentalról.

Mintegy egy órával és negyven perccel a Bostonba való menetrend szerinti érkezés előtt a pilóták jelentették, hogy a gép hátsó ülésén több légiutas-kísérő rosszul lett és hányt. Ennek hatására a közelben tartózkodó utasok maszkokat kértek. A pilóta azt mondta ekkor: „Azt hiszem, a lehető leghamarabb le kell szállnunk ezzel a repülőgéppel”.

A pilóták a helyzetet „biológiai veszélynek” minősítették, és úgy döntöttek, hogy leszállnak, hogy minimalizálják az utasokra és a személyzetre leselkedő kockázatot.

A United Airlines megerősítette, hogy orvosi probléma tette szükségessé az elterelést, és hogy a repülőgépet alaposan megtisztítják. Azt nem tudni pontosan, hogy az utaskísérő személyzet miért hányt – írja a heute.at.

Nem ez az első eset, hogy a United Airlines hasonló incidenssel szembesül. Májusban egy másik, Vancouverből Houstonba tartó Boeing 737MAX-8-as járatot is mélytisztítani kellett, miután a fedélzeten tartózkodó 30 utas is rosszul lett és hányingerre panaszkodott.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés