ACNEWS

2024. September 21.   |   Máté, Mirella napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Moszkva felhívta Washingtont: egy kérése volt

Vlagyimir Putyin / Fotó: Shutterstock
Vlagyimir Putyin / Fotó: Shutterstock
Szergej Rjabkov az orosz állami televízióban elárulta, hogy július végén a Kreml segítséget kért az amerikai védelmi minisztériumtól.
Hirdetés
Ad image

Az orosz védelmi minisztérium arra kérte az amerikai védelmi minisztériumot, hogy beszélje le Ukrajnát a Vlagyimir Putyin és Andrej Belousov orosz védelmi miniszter ellen tervezett merénylet tervéről, amelyre július 28-án, a haditengerészet napján került volna sor – mondta Szergej Rjabkov, a Kreml külügyminiszter-helyettese az állami orosz televízióban.

Rjabkov szerint a Lloyd Austin amerikai védelmi miniszterhez intézett telefonhívást Belousov személyesen intézte. Azzal érvelt, hogy az ukrán különleges szolgálatok tervelték ki a támadást, amelyre egy szentpétervári katonai parádé alatt került volna sor – írja a polsatnews.pl.

Az ünnepségen a védelmi tárca elnöke és az orosz elnök is beszédet mondott volna.

Az orosz védelmi tárca helyettes vezetője kijelentette, hogy ha az akció folytatódik, az jelentős eszkalációhoz és egy „ellenőrizetlen konfliktus” kirobbanásához vezetne Moszkva és Washington között. A Kijev feletti amerikai befolyásra hivatkozva Belousov arra kérte Austint, hogy vegye fel a kapcsolatot az ukrajnai hatóságokkal, és győzze meg őket a tervek feladásáról.

Az amerikai kormánytagot nagyon meglepte ez az információ, de komolyan vette. Rjabkov szerint az USA valóban arra kérte Kijevet, hogy fújja le a puccs végrehajtását.

Július 28-án Szentpéterváron végül nem történt az ukrán tevékenységgel kapcsolatos incidens. Azonban az éjszaka folyamán támadást hajtottak végre egy finomító ellen a Kurszki területen.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés