ACNEWS

2024. September 21.   |   Máté, Mirella napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Tombol a Kreml: Ukrajna Kurszknál írta alá a saját halálos ítéletét

Dimitrij Medvegyev / Fotó: Shutterstock
Dimitrij Medvegyev / Fotó: Shutterstock
Heves harcok zajlanak a Kurszki területen. Katonai elemzői jelentések szerint ukrán katonák számos csoportja lépett át orosz területre.
Hirdetés
Ad image

A legfrissebb információk szerint Szudzsa falu közelében heves összecsapások zajlanak.

A több tucatnyi órán át tartó harcok után Alekszej Szmirnov, a régió megbízott kormányzója bejelentette, hogy szükségállapotot vezettek be. Azért döntött e lépés mellett, hogy „megszüntesse az ellenséges erők régió területére való behatolásának következményeit”.

Az Oroszország területét ért támadást Kijev hivatalosan nem ismerte el. A harci összecsapásokról szóló jelentéseket többek között Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök is kommentálta. Szerinte az eseményeket két szempontból kell vizsgálni: katonai és politikai oldalról.

Katonai fronton Medvegyev szerint az orosz hadsereg különösebb gond nélkül megbirkózik az ellenséggel.

„Az ukránácik kurszki területen végrehajtott akcióit már részletesen és objektíven leírták az elemzésekben. Dicsekedni akarnak a nyugati urak előtt a zsugorodó erőik maradványaival, hogy újabb pénz- és fegyveradagot kapjanak. (…) Komoly leckét kell levonni a történtekből, és teljesíteni kell, amit Valerij Geraszimov megígért a főparancsnoknak Vlagyimir Putyinnak – kíméletlenül le kell győzni és megsemmisíteni az ellenséget” – írta Medvegyev.

Később a posztban a volt orosz elnök utalt az Oroszország területére történt ukrán betörés kérdésére is. A politikus szerint ez egyértelmű jelzés arra, hogy ’a különleges katonai műveletet’ fegyveres konfliktussá kell alakítani, amely egész Ukrajna elfoglalásával jár – írja a polsatnews.

„Ez már nem csak egy hadművelet a hivatalos területeink visszaszolgáltatására és a nácik megbüntetésére. El kell jutni a még létező Ukrajna földjeire. Odesszába, Harkivba, Dnyipropetrovszkba, Nyikolajevbe. Kijevbe és azon túl” – jelentette ki.

„Ukrajna elismert határat már nem szabad figyelembe venni. Most már nyíltan, kínos és diplomáciai kitérők nélkül lehet és kell erről beszélni. Értse meg mindenki, beleértve az angol szemétládákat is: csak akkor állunk le, ha ezt elfogadhatónak és a magunk számára jövedelmezőnek találjuk„- tette hozzá.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés