ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Nagy bajban Óbuda polgármestere: bevitte a rendőrség

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
Megdöbbentő ügy kapcsán tesz bejelentést ma délelőtt a Központi Nyomozó Főügyészség és az óbudai önkormányzat.
Hirdetés
Ad image

Nagy bajban van Kiss László óbudai polgármester, házkutatást tartottak nála, majd bevitték a rendőrségre – tudta meg a 24 a fővároshoz közeli forrásból. A lap az ügyben kereste a Központi Nyomozó Főügyészséget. Egyelőre annyit árultak el, hogy arról az óbudai korrupciós ügyről van szó, amellyel összefüggésben még júniusban letartóztatták Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét. A Központi Nyomozó Főügyészség és a polgármesteri hivatal is várhatóan közleményt ad ki az óbudai korrupciós ügyről.

Mint ismert, az alpolgármestert júniusban minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsították meg. Harminc napra elrendelték a letartóztatását. De nem csak neki, hanem annak az önkormányzati cégvezetőnek is, akit ugyanennek a bűncselekménynek kapcsán bűnsegédként gyanúsítanak. Az óbudai önkormányzatot érintő korrupciós ügynek már tíz gyanúsítottja van. Állítólag két reklámtevékenységet folytató gazdasági társaság ügyvezetője cégei felhasználásával több mint százmillió forintot fizetett az alpolgármesternek. Azért, hogy hivatali helyzetét felhasználva közbenjárjon többek között a reklámberendezések fennmaradásához, a további reklámcélú használatához.

A gyanú szerint a vesztegetési pénz eredetének és céljának leplezése érdekében a reklámtevékenységet folytató cégek ügyvezetője fiktív szerződéseket kötött az erre a célra létrehozott gazdasági társasággal. A cégek a színlelt szerződésekben írt szolgáltatást a valóságban nem teljesítették. Sőt, azzal kapcsolatban nem végeztek semmilyen tevékenységet, az már a szerződések megkötésekor sem állt a felek szándékában.

A nyomozó főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt folytat nyomozást, amely ügyben jelenleg több helyszínen – köztük a Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnál – zajlanak eljárási cselekmények. A nyomozó főügyészség által szervezett összehangolt akcióban közel 50 hivatalos személy vesz részt. Abban – az ügyészség felkérésére – a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés