ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Ezért kapnak vagina-neveket a balti légitársaság repülőgépei

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy balti légitársaság szavazást indított, hogy hogyan nevezzék el a repülőgépeiket. Erre nem számítottak.
Hirdetés
Ad image

Az Air Balticot a világ egyik legmegbízhatóbb és legpontosabb légitársaságaként ismerik el. Mostantól a légitársaság mind a 48 repülőgépét a balti régió városairól fogják elnevezni. A társaság ezt az interneten bocsátotta szavazásra. Az eredmény pedig rendkívül sikamlós.

Nem olyan városok, mint Riga, Tallinn vagy Vilnius vezetnek, hanem hatalmas fölénnyel a 3500 lakosú Kunda nevű kis üdülőváros Észtország északi partvidékén. Az ok: a kunda szót a cseh köznyelvben a női nemi szervre, röviden: puncira használják.

Miután a 19. helyen indult, mindössze néhány szavazattal, Kundának nem sok esélye volt a legjobb 16 közé kerülni. De most az első helyen áll.

Az első helyért folytatott verseny azonban még izgalmas lehet. Úgy tűnik, az angol felhasználók is felfedezték a szavazást. Hirtelen az 1200 fős észtországi Püssi közösség számai is emelkednek. Ez nagyon hasonlít az angol „pussy” szóra, és ugyanolyan jelentésű, mint a cseh kunda.

Fotó: airbaltic.com

Az Air Baltic egyelőre nem jelentette be, hogy beavatkozik-e a szavazás eredményébe, amelyet jelentősen befolyásolnak a cseh és talán hamarosan az angol szavazatok is. A kérdés tehát továbbra is az, hogy az észt kisvárosok, Kunda és Püssi valóban nevet kapnak-e a lett flotta gépein – számolt be róla a Bild.

A légitársaság sajtóközleménye szerint: „48 repülőgépünket nevezzük el balti városokról, 16-ot a három balti országról: Lettországról, Litvániáról és Észtországról. Megtiszteltetés, hogy részesei lehetünk ennek a kicsi, de szoros köteléknek, és flottánk büszkén viseli majd e balti városok nevét”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés