ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Bajban a norvég király: börtönbe zárják az unokáját

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Bizony nem mindig csak a brit királyi család botrányaitól hangos a sajtó. A norvég nemeseknél talán még durvább a helyzet.
Hirdetés
Ad image

Egy falba szúrt kés, egy törött csillár és egyéb károk. Ezt találták a rendőrök abban a norvégiai Frognerben lévő lakásban, ahol a leendő norvég király mostohafia és barátnője között vita alakult ki. A 27 éves Marius Borg Hoibyt ezután letartóztatták a Skaugum kastély, a norvég királyi család hivatalos rezidenciája közelében.

Hoiby, akit sokszor a norvég királyi család fekete bárányaként emlegetnek, bűnösnek vallotta magát. A drogok és az alkohol nagy szerepet játszottak azon a végzetes éjszakán. Bocsánatot kért barátnője családjától és szeretteitől is. Az NRK televíziónak ügyvédjén keresztül adott nyilatkozatában elmondta, hogy több mentális zavarban szenvedett, és hosszú ideje küzdött a kábítószerrel való visszaéléssel.

„Az elmúlt hétvégén olyasmi történt, aminek soha nem lett volna szabad megtörténnie. Az alkohol és a kokain ködében, egy veszekedés után testi sértést és a lakásban lévő tárgyak megrongálását követtem el. Több mentális zavarral küzdök, ami azt jelenti, hogy a neveltetésem és a felnőtt életem során is voltak és vannak problémáim. Hosszú ideje küzdök kábítószerrel való visszaéléssel, ami miatt korábban kezeltek is” – szólalt meg letartóztatása óta először a királyi család fekete báránya.

Hoiby előzetes vádakkal néz szembe testi sértés és vagyon elleni bűncselekmény miatt, és akár egy év börtönbüntetéssel is számolhat. A norvég királyi család nem kommentálta az ügyet.

„A drogfogyasztásom és a diagnózisom nem mentség arra, ami a múlt hétvégén, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka történt a frogneri lakásban. Felelősséget akarok vállalni azért, amit tettem, és igaz magyarázatot fogok adni a rendőrségnek” – mondta.

Marius Borg Hoiby, akit a jelenlegi koronahercegnő, Mette-Marit egy korábbi kapcsolatából született, a kastélyban nőtt fel féltestvéreivel, a 20 éves Ingrid Alexandra hercegnővel és a 18 éves Sverre Magnus herceggel. Velük ellentétben azonban Marius Borgnak nincsenek hivatalos feladatai.

„Ez egyáltalán nem jó hír a királyi család hírnevének. V. Harald király úgy döntött, hogy Hoiby a királyi család hivatalos tagja, így ez az első alkalom, hogy a királyi család egy tagját megvádolják” – mondta Trond Isaksen Norén, a norvég királyi család szakértője.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés