ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Eskütétel: orális szexszel motiválta a sorkatonákat egy tizedesnő

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Furcsa eset kavarja fel a kedélyeket a hadseregben: egy női kiképző állítólag orális szexet ajánlott fel sorkatonáknak, hogy „motiválja” őket.
Hirdetés
Ad image

Furcsa eset kavarja fel a kedélyeket a hadseregben: egy női kiképző orális szexet ajánlott fel sorkatonáknak, hogy „motiválja” őket. Emellett náci jelszavakkal sokkolta őket, és illetlen becenevekkel illette védenceit – ennek ellenére a tizedesi rangot viselő nő viselkedésének nem lett következménye.

Szemtanúk számoltak be az osztrák hadsereg kiképzőjének verbális kisiklásáról – számolt be a „Presse”. „Most már le is kell szopjalak titeket, hogy motiváljalak benneteket?” – kérdezte állítólag a nő a csapatától. Két héttel később nem sokkal az eskütétel előtt magyarázta: „Egy sör és egy szopás este, és akkor jó lesz”.

A tizedes állítólag több becenevet is kitalált a sorkatonáknak. A jelentés szerint a fiatal katonákat Barbie-nak, Mókuskának, Nagypofájúnak és így tovább hívta. A katonanő azzal indokolta a becenevek használatát, hogy nem emlékezett az igazi nevekre. És azzal védekezett, hogy az így megszólítottak ezért soha nem panaszkodtak.

Az ügy mégis a szövetségi fegyelmi hatóság elé került. Az azonban nem hozott semmilyen intézkedést: A hatóság túl kevés nyelvi sértést látott a vádakban, ezért nem tettek lépéseket.  

Bár az orális szexről szóló kijelentéseket az érintett katonák megerősítették, nem vették komolyan. A fegyelmi hatóság megállapította, hogy egy sorkatona „nevetgélve távozott” a helyről a kijelentés után. Ennek következtében nem minősítették szexuális zaklatásnak.

További állítólagos kötelességszegést is megvizsgáltak. Az instruktor állítólag megsimogatott egy katonát is. Az egyik katona kérdésére pedig, hogy miért kell megtisztítania a fegyverét, állítólag így válaszolt: „A tisztítás felszabadít”. Ez a szlogen valószínűleg az „Arbeit macht frei” (A munka szabaddá tesz) náci szlogenre utal, amelyet a náci koncentrációs táborok kapuján hirdettek.

Ezeket a kijelentéseket az oktató tagadta: „A családom fele Lengyelországból származik, ezért soha nem használnám ezt a szlogent” – magyarázta a nő. Az ellene folyó eljárást végül megszüntették. A fegyelmi hatóság azzal indokolta ezt a lépést, hogy nem minden spontán kijelentést kell „mérlegre tenni”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés