ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Hosszú Katinka ámokfutása: leszarjankózta a MÚSZ elnököt

Hosszú Katinka / Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hosszú Katinka / Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hargitay András tisztességtelennek tartja azt, amilyen módon Katinkáék a párizsi olimpia alatt támadták a szövetséget.
Hirdetés
Ad image

Méltatlan a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkához, ahogy ámokfutó módjára sértegette a Magyar Úszó Szövetség vezetőit. Mint az AcNews megírta, a párizsi olimpia közben Katinka a Facebook oldalán írt nyílt levelében aljasnak és gerinctelennek nevezte a Magyar Úszó Szövetség vezetőit. Ugyanakkor Wladár Sándor elnök-olimpiai bajnokot pedig a neki küldött sms-ben szarjankónak hívta. Katinka levele megosztotta az országot. Egykori rajongói közül egyre többen támadják őt a közönséges stílusa miatt. A MÚSZ sajtótájékoztatóján Wladár Sándor reagált Hosszú Katinka nyílt levelére.

– Egy elnöknek az, hogy ott legyen az edzők és a sportolók mellett, kötelessége, de úgy látszik, az is, hogy nyelje a gyalázatot – mondta Wladár. Ugyanakkor azt, hogy engem szarjankózik, meg mindenféle SMS-ben és egyéb üzenetekben kritizál… Egy ideig még lenyelem, de már nem sokáig – ígérte Wladár Sándor. Aki mellett teljes mellszélességgel kiállt az ügyben pártatlannak mondható, háromszoros világbajnok dr. Hargitay András.

„Katinka szavait helyén kell tudni kezelni…” – szögezte le Hargitay. „Jogosnak tartom az elnök felháborodottságát és reakcióját. A megfelelő módon adott rá választ. Tisztességtelennek tartom, hogy Katinkáék, mert ugye a szintén paralimpiai bajnok Pásztory Dóra és Kozma Dominik is fogalmazott meg kritikát, a játékok során álltak bele a szövetségbe, amikor megannyi más teendőjük is van a vezetőség tagjainak. Így persze nem is volt egyből idejük válaszolni, de muszáj volt ezt megtenni valamikor”.

Hargitay András szerint nem a kritika a gond, hanem ahogyan Katinka tette – írta a Blikk. „A levele egyáltalán nem szakmai, javarészt személyeskedés, gerinctelennek, SMS-ben pedig szarjankónak nevezi Wladárt, aki a sértések ellenére jól kezelte azt” – tette hozzá háromszoros világbajnok úszó.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés