ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Válságos állapotban a vagonon ugráló fiú, küzdenek az életéért

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Négy fiú felmászott a vasútállomáson egy vagon tetejére, addig ugráltak rajta, míg egyiküket megrázta a nagyfeszültségű áram.
Hirdetés
Ad image

Válságos állapotban van az a 15 éves kamaszfiú, aki a barátaival egy tehervagon tetejére mászott, amikor megrázta őt a nagyfeszültségű áram Berettyóújfalun. Riasztották a mentőket, akik a helyszínre érve stabilizálták az életveszélyes állapotban lévő, súlyos égési sérüléseket, töréseket szenvedett kamaszt, majd kórházba szállították. Kiderült, a négy kamaszfiú lekéste a vonatot. Ezért unalmukban felmásztak egy az utasok elől elzárt vasútüzemi területen álló tehervonat tetejére. Még ugráltak is rajta, amikor egyikükön átszaladt a 25 ezer voltos nagyfeszültség. A társai látták, amint élettelenül lezuhant a földre. Ezért azonnal mentőt hívtak. A fiút később Berettyóújfaluból Miskolcra, a megyei kórházba vitték – tudta meg a Tények.

A MÁV folyamatosan figyelmeztet, hogy az elzárt területeken életveszélyes tartózkodni. A vasúti felsővezetéknek akár már a két méteres megközelítése is halálos áramütést okozhat. A minap több hasonló eset is történt. Egerben egy 14 éves fiú szintén egy vagon tetejére mászott fel és olyan közel került a nagyfeszültségű vezetékhez, hogy megrázta az áram. Testének 80 százaléka égett meg, kritikus állapotban került kórházba. Nyíregyházán pedig ugyancsak egy tehervagonra mászott fel egy 21 éves férfi. Akinek 15 éves barátja egy hatalmas csattanást hallott és látta, hogy a barátja szinte lángol, 25 ezer volt ütötte meg a férfit, akit szintén életveszélyes állapotban vittek kórházba.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés