ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Tombolnak a bécsiek: burkaboltok nyílnak a belvárosban

Muszlim Bécs / Fotó: Shutterstock
Muszlim Bécs / Fotó: Shutterstock
Egy helyi hagyományőrző cég korábban szexi fehérneműket és fürdőruhákat árult ott. Most egy új tulajdonos kínál burkát és fátylat muszlimoknak.
Hirdetés
Ad image

Ahol nagy a kereslet, ott jól megy az üzlet: Bécsben a Brünner Straße-n (Bécs-Floridsdorf) megnyílt a második „Muslim Lifestyle Shop”. Ennek örömére az üzemeltetők így nyilatkoztak: „Allah, a Magasztos, megajándékozott minket egy második bécsi fiókkal”.

Érdekesség: nem is olyan régen még egy helyi tradicionális cég árult fehérneműket és fürdőruhákat ebben a butikban. Most burka és fátyol váltotta a hagyományt és fehérneműt. Ez sokaknak tetszik a környéken.

Az új üzemeltető a környékbeli muszlimok számára praktikus hétköznapi cikkekre összpontosít. A boltban most tunikákat, abayokat (magas nyakú felsőruhák) és burkiniket (kétrészes fürdőruhákat, amelyek az arc, a kéz és a láb kivételével az egész testet takarják) árulnak. Párnázott imaszőnyegeket is árulnak. A vásárlókat különleges ajánlatokkal várják a muszlim ünnepekre, például a ramadánra.

 „A férjem most mondta, hogy van már egy „burkabolt” a Spitzben is (…) kiborulok” – írta a közösségi médiában egy floridsdorfi lakos, amikor tudomást szerzett az új üzletről, reagálva a nyitásra.

Maximilian Krauss FPÖ-s politikus a Heute című lapnak adott interjújában szintén elégedetlenkedett a helyszínen történt fejlemények miatt. Sőt, Michael Ludwig (SP) polgármester politikáját tette felelőssé a hagyományos bécsi üzletek megszűnéséért.

Az ügyből hamar politikai kérdés lett: „Ludwig SPÖ-s polgármester úgy fog bevonulni Bécs történelmébe, mint a burkás polgármester” – szónokolt Maximilian Krauss, az FPÖ klubvezetője. A polgármestert tartja felelősnek azért, hogy az „arab és afrikai befogadási politikájával” számos hagyományos osztrák vállalkozás megy tönkre. És azért is, hogy egyre több bécsi költözik vidékre.

„Nem csoda, hogy egyre több bécsi menekül” – mondta Krauss a Heute című lapnak. A burkabolt mellett egyébként egy kebabbolt is van. Krauss levonja a következtetést: „Ha a vásárlás után fel akarsz töltődni. Ennek semmi köze a bécsi hagyományokhoz”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés