ACNEWS

2024. September 29.   |   Mihály napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Hiénák a pácban: drogos, zsaroló taxisok kerültek rács mögé

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
100 rendőr és NAV-os fogta el a taxis hiénákat, akik védelmi pénzzel zsarolták a kollégáikat és lehúzták a külföldi utasokat.
Hirdetés
Ad image

Egyszerre öt helyen 100 rendőr és NAV-os csapott le a kollégáikat zsaroló, csaló és drogos taxis hiénákra. Ellenük zsarolás, illetve kábítószer birtoklása miatt folyik a nyomozás a BRFK-n. Az akcióban a NAV hat taxit, több mint 8,8 millió forintot, 9737 dollárt és 10 350 eurót foglalt le. A kutatások során talált kábítószergyanús anyagokat a későbbiekben szakértő vizsgálja.

A rendőrségi eljárással párhuzamosan a NAV is nyomozást folytat, egy férfit gyanúsítottként, hármat tanúként hallgattak ki. A keddi akcióban a nyomozókon és a pénzügyőrökön túl részt vett a Készenléti Rendőrség rendészeti állománya és a bevetési egysége is, míg a NAV-tól bűnügyi adatmentők, bűnjelkezelők, revizorok és bevetést támogatók.

A rendőrség három letartóztatott taxissal szemben zsarolás miatt folytat eljárást. A gyanú szerint a férfiak 2023 júniusától a budai Várban, a Váci utcában, a Vásárcsarnok, valamint a Hősök tere és a Széchenyi fürdő közelében kialakított taxidrosztoknál kollégáiktól védelmi pénzt szedtek. A többieket megfenyegették, majd elüldözték. Az illegális tevékenységet végző társaság vezetője az a 48 éves B. Tibor volt, akit tavaly novemberben a Fővárosi Törvényszék közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év fegyházbüntetésre ítélt.

Miután a nyomozók elfogták a három zsarolót, a felderítőmunkát tovább folytatták, és az elkövetői körrel kapcsolatban álló más taxisok tevékenységét is vizsgálták. Felmerült, hogy a társaság tagjai a napi több százezer forintos bevételüknek csupán minimális része után adózhattak. Valamint a külföldi utasoknak a tarifa többszörösét számolták fel. Az illegálisan működő hálózatnak további tagjai lehetnek – írta a police.hu. Így az sem zárható ki, hogy a két hatóság közösen újabb akciót szervez, bővítve ezzel a gyanúsítottak körét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés