ACNEWS

2024. October 05.   |   Aurél napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Donáth Annának lövése sincs, hogy mivel gyanúsítják

Fotó: hirado.hu
Fotó: hirado.hu
Annak ellenére, hogy az ügyészségre csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt idézték be.
Hirdetés
Ad image

Reggel kilenckor kezdődött a sárga rózsával érkező Donáth Anna kihallgatása a Fővárosi Nyomozó Főügyészségen, miközben szimpátia tüntetés zajlott az épület előtt. Nem jó most Donáth Annának lenni, hiszen a tavaszi önkormányzati, -és EU-s képviselői választásokon történelmi bukásba vezette a pártját. Ráadásul most, hogy már nem EU képviselő, megszűnt a mentelmi joga és büntetőeljárás indult ellene. A politikus gyanúsítotti kihallgatása délelőtt kezdődött. A főügyészség épülete előtt a Momentum néhány képviselője szimpátiatüntetést szervezett. Amin megjelent Iványi Gábor evangélista lelkész is. Iványi egy szál sárga rózsát adott át a politikus asszonynak, aki ezután bement a kihallgatásra – írta az Index.

Ami nemes gesztus annak ismeretében, hogy Donáth a gyanú szerint két éve februárban több politikussal együtt erőszakkal próbálta feltartóztatni a NAV nyomozóit. Azért, hogy bejussanak az Iványi Gábor-vezette Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjába. És ebből lett a baj. „A rendelkezésre álló adatok alapján a politikus megalapozottan gyanúsítható […] csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének az elkövetésével.” Ez áll abban az ügyészségi idézésben, amelyet a Donáth Anna kapott.

Ez súlyos bűncselekmény, amiért a politikus maximum nyolc év börtönbüntetést is kaphat. Ami nyilván elképzelhetetlen. Arra viszont jó, hogy az eljárás emeli a politikus népszerűségét. A kihallgatás végén a Momentum politikusa elárulta, hogy panaszt tett a gyanúsítás ellen, politikai ügynek látja az esetet. Mint mondta, a nyomozati anyagot és a bizonyítékokat egyelőre nem ismeri. „Annyi vallomást tettem, hogy a bűncselekményt, amivel vádolnak, nem követtem el. Addig nem tudok részletes vallomást tenni, amíg nem tudom pontosan mivel vádolnak, de életre szóló élmény a rabosítás” –fogalmazott a politikus.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés