ACNEWS

2024. October 05.   |   Aurél napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Pozsonyban lövöldözött az exelnök élettársa

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Szerda este lövés és üvegcsörömpölés hallatszott a Pozsonyban. A tettes Zuzana Čaputová volt köztársasági elnök élettársa, Juraj Rizman volt.
Hirdetés
Ad image

Az exelnök élettársa, Juraj Rizman, körülbelül egy órával később feladta magát a kerületi rendőrkapitányságon, ahol leírta a lövöldözés körülményeit, amelynek során egy 9 mm-es Luger kaliberű Glock pisztolyt használt. Az incidens idején egyedül volt a lakásban, így senki sem sérült meg.

Rizman nem volt hajlandó beszélni az esetről, de legalább három szomszéd megerősítette a zajt. A közösségi média profilján Rizman azt mondta, hogy „eljárási hibát követett el a fegyver tisztítása közben, ami a véletlen elsüléshez vezetett”.

Az esetet a rendőrség is megerősítette. „Megerősíthetjük, hogy a PZ III. kerületi rendőrkapitányság rendőrei ma nem sokkal éjfél után kaptak bejelentést az incidensről. Az ügyet szabálysértésként regisztrálták” – mondta Michal Szeiff, a Pozsonyi Kerületi Rendőrség szóvivője.

Mint Rizman a közösségi oldalán közölte, „teljes mértékben együttműködik a rendőrséggel, és kész viselni a vétségének következményeit” – számolt be róla a standard.sk.

Čaputová volt köztársasági elnököt még abból az időből ismeri a férfi, amikor még nem volt államfő a nő. Hivatalba lépése után őt választotta egyik tanácsadójának. Később azonban kapcsolatuk a munkától eltérő irányba kezdett elmozdulni, és Juraj úgy döntött, hogy elhagyja az elnöki palotát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés