ACNEWS

Magával rántotta az olcsó dollár a benzin és a gázolaj árát

Fotó: MTI/Mohai Balázs
Fotó: MTI/Mohai Balázs
Szombaton tovább zuhan a benzin és a gázolaj ára, melynek hátterében többek között a dollár brutális árfolyamgyengülése áll.
Hirdetés
Ad image

Bezuhant az olcsó dollár miatt a benzin és a gázolaj ára, szombaton okkal örülhetnek a magyar autósok a kutakon. Eszerint a benzin literenkénti nagykereskedelmi ára bruttó 7 forinttal csökken, míg a gázolajért bruttó 4 forinttal kevesebbet kell fizetni – adta hírül a holtankoljak.hu. Jelenleg az átlagár a 95-ös benzin esetében 594 forint, a gázolaj esetében pedig 600 forint literenként.

A Világgazdaság információi szerint az árcsökkenés folytatódhat, ugyanis a Brent típusú olaj ára 4 százalékkal, hordónként 74,5 dollárra, a WTI olaj ára pedig 3,3 százalékkal, 71,2 dollárra esett. A lap szerint a Brent ezzel ledolgozta teljes 2024-es árfolyamnyereségét, és tavaly december óta a legalacsonyabb napon belüli szintre esett. A kínálat bővülése azonban további árcsökkenést eredményezhet, mivel az OPEC-országok napi 180 ezer hordóval növelik a kitermelést. Ráadásul a nemzetközi pénzpiacon nagyot esett a dollár árfolyama, ami további olajárcsökkenést eredményez.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés