ACNEWS

Kiégett a török mém séf – újabb luxusétterme került bajba

Nusret Gokce, azaz Salt Bae / Fotó: Shutterstock
Nusret Gokce, azaz Salt Bae / Fotó: Shutterstock
Valamit nagyon elrontott Salt Bae, a mémből lett mesterszakács. 750 millió forint mínusszal zárta az évet az étterme.
Hirdetés
Ad image

A jelek szerint korántsem elég, ha valamit látványosan tudunk sózni és az mémmé válik. A Salt Bea-ként ismert török Nusret Gökçe bár pillanatok alatt lett híres pár évvel ezelőtt, a jelek szerint a pénzügyekhez már kevesebbet ért, mint a hírnév meglovagolásához. A szakács 2021-ben megnyitott londoni éttermének forgalma erősen megcsappant az évek alatt. Olyannyira, hogy tavaly feleannyi bevételt termelt, mint 2022-ben.

Feleződött egy év alatt a bevétel

A nyitást követő évben ugyanis 3,3 millió font, azaz 1,5 milliárd forint jött be a szakácsnak. Tavaly azonban márcsak 1,7 millió font, azaz 750 millió forintot sikerült termelnie. Az étterem London egyik előkelő negyedében van, a Knightsbridge-ben és Nusr-Et Steakhouse néven üzemel. Az árai pedig már a megnyitásakor is nagy port kavartak világszinten. A mém-séf ugyanis szemrebbenés nélkül százezreket kér el egy-egy aranyozott steakért. Miközben az alkalmazottjainak olyan rossz a fizetése, hogy maximum az általuk elkészített és felszolgált krumplipürét tudnák megvásárolni az étteremben – írja a 24.hu.

De nézzük a számokat: a legdrágább marhahússzelet 1450 fontba, azaz 680 ezer forintba kerül. Azonban még csak nem is ez a fő probléma. Az ételek ugyanis korántsem elsőosztályúak az áraikkal ellentétben. Az internet népe szerint pedig a felszolgálással is akadnak gondok.

Borzalmas kritikákat kapott az étterem

A csalódott vendégek TripAdvisoron az 5-ből 2,5 csillagot adtak az étteremnek. „Az ételek szörnyűek. A hús egyáltalán nem ízletes. Végül egy 300 fontos számla után el kellett mennem egy 5 fontos kebabért. Ez a hely a legnagyobb vicc Londonban.” – olvasható az egyik kritika. „Az emberiség megsértése. A legrosszabb ételek, legrosszabb kiszolgálás. Több mint 1800 fontot fizettünk hárman. Rossz minőségű, büdös hús, kis adagok. Inkább költsünk 50 fontot a helyi étteremben, ott jobb lesz! Soha többé! Maradjatok távol ettől a helytől, ez egy csapda!” – szólt a harsányabb vélemény.

Más annyit mondott, hogy jobb elkerülni a helyet, mint a pestist, hozzátéve, hogy ez a tanács a török szakács londoni éttermére vonatkozik. Salt Bea Los Angeles-i, törökországi és az emírségi éttermei ugyanis a legtöbbek szerint csodálatosak. Az eredetileg hentesként dolgozó 41 éves szakácsnak ugyanis 18, a világ különböző pontjain lévő étterme van. A gondok pedig nemcsak a brit fővárosban lévő kirendeltséggel vannak, ahol még a fűtést is lekapcsolták, hogy így spóroljanak. A brit bulvárlap szerint ugyanis nemrég a New York-i luxuséttermét és hamburgerezőjét is be kellett zárnia.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés